کیسه خواب، مرز بین لذت و آشفتگی

خواب خوب دقیقاً همان چیزی است که برای دستیابی به یک فعالیت لذت بخش به آن نیاز دارید. زمانی که می‌خواهید به یک ماجراجویی بروید و یا در کمپ‌ها و کوهنوردی‌های چند روزه شرکت کنید، همان قدر که داشتن یک پکیج کامل از لوازم فردی اهمیت دارد، داشتن کیسه خواب کوهنوردی نیز یک کالای اساسی خواهد بود.

شاید در نگاه اول تصور کنید که انتخاب یک کیسه خواب کوهنوردی برای برنامه‌هایتان کار آسانی است. اما باید بگوییم که داشتن یک کیسه‌خواب مناسب با برنامه‌ای که در آن شرکت می‌کنید، بسیار اهمیت دارد، بنابراین باید به جزئیات و ویژگی‌های آن به صورت کاملاً ریزبینانه و زیرکانه توجه کنید. احتمالاً برای خرید کیسه خواب دلخواهتان با چند سوال و چالش در ذهنتان روبرو خواهید شد. مانند:

یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که در کوهنوردی و کمپ در آب و هوای سرد با آن روبرو هستید، سرمازدگی و از دست دادن دمای نرمال بدنتان هنگام خوابیدن است. فرقی نمی‌کند در دل کوه باشید یا جنگل و یا در کویر! در هر صورت سرمای بیش از حد هوا منجر به  بی خوابیتان خواهد شد.

البته باید این نکته را بگوییم که قرار گرفتن در محیطی که بیش از اندازه گرم باشد نیز باعث بی‌خوابی شما می‌شود، پس دقت کنید در پیله‌ای بروید که دمای بدنتان را به خوبی تنظیم کند تا خوابی راحت داشته باشید. کیسه خواب کوهنوردی می‌تواند به عنوان بهترین پیله برای خوابیدن شما باشد و به سه دسته تابستانی، سه فصل و زمستانی تقسیم می‌شود.

کیسه خواب کوهنوردی مناسب فصل تابستان

آیا تاکنون فکر کرده‌اید در آب و هوای گرم تابستانی چه نیازی به کیسه خواب کوهنوردی دارید؟ هنگامی که در ارتفاعات هستید، در برنامه‌های شب‌مانی دمای هوا کاهش می‌یابد. ممکن است حتی با وزش ناگهانی باد روبرو شوید. در این شرایط کیسه خواب کوهنوردی با دمای بین 5 تا 10 درجه سانتی‌گراد گرمای بدنتان را تضمین می‌کند؛ درست مثل خوابیدن با یک پتو بر روی تخت خوابتان!

این نوع کیسه‌خواب‌ها نسبت به مدل‌های دیگر دارای عایق گرمایشی کم‌تری هستند؛ در نتیجه حجم و وزن کمتری نیز دارند. البته باید توجه داشته باشید که شرایط بدنی کوهنوردان در مناطق شهری با توجه به گرم بودن هوا و حضور یکباره‌ی آن‌ها در ارتفاعات و هوای سرد باعث به وجود آمدن شُک در سیستم بدنی می‌شود؛ بنابراین باید در فصل تابستان نیز هنگام برنامه‌های کوهنوردیتان کیسه خواب کوهنوردی مناسب با خود همراه داشته باشید.

کیسه خواب کوهنوردی مناسب سه فصل

این مدل معمولاً برای شرایط آب و هوایی نسبتاً سرد و محدوده دمایی صفر تا 7- درجه سانتی‌گراد طراحی شده است. گاهی اوقات زمانی که شب را در دل کوه سپری می کنید دمای هوا آنقدر کاهش می‌یابد که از سرما می‌لرزید. آن لحظه است که داشتن یک کیسه‌خواب را بزرگترین دارایی خود می‌دانید! کیسه‌خواب کوهنوردی مخصوص سه فصل از عایق گرمایشی بیشتری نسبت به نوع تابستانی برخوردارند و امکانات بیشتری مانند یقه گرمایشی و کلاه قابل تنظیم دارند.

 تا به حال در شرایطی قرار گرفته‌اید که سرمای پیش بینی نشده ارتفاعات در فصول معتدل غافلگیرتان کرده باشد؟

گاهی اوقات کوهنوردان در فصول معتدل مناطقی را برای کوهنوردی خود انتخاب کرده و فکر می‌کنند کیسه‌خوابی متناسب با شرایط آب و هوایی که اکثر مواقع در آن منطقه حاکم است را با خود حمل کرده‌اند. بی خبر از اینکه آب و هوای آن‌جا دست کمی از یک زمستان سرد و سوزناک ندارد و وقتی در ارتفاعات بالای آن منطقه قرار می‌ گیرند سرمای بیش از حد هوا آن‌ها را بهت زده می‌کند! همان لحظه است که داشتن یک کیسه‌خواب کوهنوردی زمستانی را به کیسه خواب سه فصل خود ترجیح می‌دهند.

پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد رفتن به مناطقی با ارتفاع زیاد را دارید، به هیچ وجه ریسک نکنید و کیسه‌خواب گرم‌تری با خود همراه داشته باشید.

کیسه خواب کوهنوردی مناسب فصل زمستان

در این مدل تراکم عایق‌های گرمایشی بیشتر بوده و وزن سنگین‌تری دارند. کیسه خواب کوهنوردی زمستانی را می توان بر حسب ارتفاع تقسیم کرد. 

محصولاتی با دمای اکستریم بین 25- تا 32- برای ارتفاع 3000 و 4000 متر، دمای اکستریم 32- تا 37- برای ارتفاع تا 7000 متر و دمای اکستریم 37- به بالا برای کمپ آخر قله‌های 8000 متری مناسب‌اند. زمانی که سرمای سوزان زمستان هنگام حضور در ارتفاعات را حس کردید، بدون شک اولین دغدغه‌تان این است که چطور در این سرما بخوابید. با داشتن کیسه خواب کوهنوردی زمستانی آن چنان خواب آرامی را تجربه خواهید کرد که حتی شاید در رختخواب خانه‌تان این لذت را تا به حال تجربه نکرده اید!

البته طبق تحقیقاتی که گروه سیاه کمان از تجربه کوهنوردان و طبیعت‌گردان داشته اند دریافتند که انتخاب کیسه خواب کوهنوردی بستگی به تجربه و ارتفاعی که شخص در آن به فعالیت می پردازد، دارد. شاید برای اکثر کسانی که تازه شروع به کوهنوردی کرده‌اند و یا حتی کوهنوردانی که سال‌هاست سابقه حضور و شب‌مانی در دل کوه را دارند، خوابیدن درون کیسه‌خواب به دلیل فضای کمی که دارد یک کار بسیار دشوار باشد. پیشنهاد می‌کنیم کوهنوردان و طبیعت‌گردان آماتور و حتی با تجربه برای عادت کردن به کیسه‌خواب، در اتاق خانه‌ی خود نیز داخل آن بخوابند!

درجه بندی دمایی کیسه خواب کوهنوردی

مطمئناً این که کیسه‌خواب با چه دمایی را برای چه برنامه‌ای با خود همراه داشته باشید یکی از مهمترین چالش‌های ذهنی شما خواهد بود. همه‌ی کیسه‌خواب‌ها دارای درجه‌بندی دمایی هستند. این درجه‌بندی معیاری است که توسط شرکت‌های تولید کننده و طبق محاسباتشان انجام می‌گیرد. احتمالاً نوشته “EN 13537” را روی محصولاتی که تولید شده‌اند دیده‌اید و شما را کنجکاو کرده که این عبارت چیست. “EN 13537” یک استاندارد درجه بندی دمایی است که دمای کیسه‌خواب‌ها را به صورت زیر طبقه‌بندی می‌کند:

1

Comfort

دمایی است که ضعیفترین فرد بدون امکانات (در شرایط بدون باد) بدون احساس سرما داخل کیسه خواب می تواند بخوابد.

2

Limit

دمایی است که قویترین فرد بدون امکانات (در شرایط بدون باد) بدون احساس سرما داخل کیسه خواب می تواند بخوابد.

3

Extreme

دمایی است که باید تمام امکانات مانند چادر، زیرانداز، پوشاک و … استفاده شود تا در آن دما آسیبی به وجود نیاید اما هیچ تضمینی نیست که در این دما کوهنورد احساس سرما نکند.

ضعیفترین فرد معمولاً یک خانم با شرایط نرمال در نظر گرفته می شود و قویترین فرد یک آقا با شرایط نرمال می باشد. آیا این سوال برایتان پیش آمده که چرا برای هر درجه بندی دمایی به جنسیت اشاره شده است؟ مرد یا زن بودن! طبق تحقیقات علمی و تجربیاتی که کوهنوردان داشته‌اند، دمای بدن یک زن عادی تقریباً سه درجه از یک مرد عادی پایین‌تر است. یعنی اگر یک زن و مرد عادی در یک محیط سرد قرار بگیرند، آن زن با افزایش دمای سه درجه‌ای احساس بهتری خواهد داشت در صورتی که ممکن است مرد حتی سرمای محیط را هم حس نکرده باشد!

کیسه خواب مومیایی (Mummy)

این مدل از محصولات نسبت به مدل‌های سفری فضای کمتری دارند اما گرمای بدنتان را بهتر و بیشتر حفظ می‌کنند. طراحی کیسه‌خواب های مومیایی کاملاً متناسب با آناتومی بدن انسان است.

کیسه خواب دونفره (Double Sleeping Bag)

بسیاری از گردشگران و مسافرانی که همواره در حال سفر هستند، ترجیح می‌دهند به جای استراحت در هتل‌های گران قیمت، شب را در فضای باز و چادر سپری کنند. با طراحی این نوع محصولات ماجراجویی‌های خانوادگی و دوستانه لذت بخش‌تر خواهد شد؛ اگرچه هدف اولیه از طراحی آن‌ها حمل یک کیسه‌خواب به جای دو کیسه‌خواب در سفرهای دراز مدت است.

تجربه کوهنورد

طی گفتگویی که با یک کوهنورد داشتیم، متوجه این موضوع شدیم که بیماری‌های زمینه‌ای تأثیر بسزایی در انتخاب کیسه خواب کوهنوردی دارد. این کوهنورد عزیز اظهار داشت: با اینکه یک کیسه‌خواب زمستانی برای برنامه‌ی خود خریده بود اما هنگام شب‌مانی و خوابیدن داخل آن از سرما می‌لرزید و نتوانست خواب راحتی داشته باشند.

او معتقد بود محصولی که تهیه کرده این قابلیت را نداشته که بدنش را در آن ارتفاع گرم نگه دارد. تیم با تجربه سیاه کمان با توجه به استاندارد جهانی EN مندرج روی کیسه‌خواب و نوع برنامه شخص از وی درخواست کردند تا در مرحله اول به پزشک ارتفاع مراجعه کند. پس از انجام آزمایشات لازم ایشان متوجه این موضوع شدند که علت بی خوابی و سرمایی که که در آن ارتفاع با وجود کیسه خواب کوهنوردی مناسبی که داشتند، بیماری تیروئید بوده که حتی خودشان هم از این موضوع بی‌خبر بودند!

پس علاوه بر دقت در نوع محصولی که انتخاب می‌کنید، لازم است از سلامت جسمی خود نیز اطلاع کاملی داشته باشید.

ساختار و پوشش کیسه خواب کوهنوردی

یکی از نکاتی که هر فردی هنگام خرید کیسه خواب باید به آن توجه کند ساختار و پوشش آن است. رویه کیسه‌خواب ها معمولاً از پلی استر هستند، چون نسبت به پارچه‌های دیگر از مقاومت بیشتری برخوردارند. پوشش داخلی کیسه‌خواب‌ها از نوع پَر یا الیاف اند که با توجه به منطقه‌ای که می‌خواهید فعالیت کنید، انتخاب می‌شود.

کیسه خواب پر

کیسه خواب کوهنوردی با این پوشش از پَر اردک یا غاز پُر می‌شوند که علاوه بر وزن کم‌تر، تراکم‌پذیری بیشتر، عمر طولانی‌تر و گرمایش بیشتری نیز دارند. بعضی از کیسه‌خواب‌های پر رطوبت را جذب می‌کنند اما در ساخت اکثر آن‌ها از پَر هیدروفوبیک استفاده شده است که خاصیت آب‌گریزی کیسه خواب را تضمین می‌کند.

عایق‌های پَر با نسبت‌های مختلف برای تولید کیسه خواب پر وجود دارد، برای مثال نسبت 90/10 نشان‌دهنده میزان پَر نسبت به ساقه‌ی آن است. سایر نسبت‌های دیگر مانند: 95/5، 80/20 و 70/30 هم از این قاعده پیروی می‌کنند.

معیار بعدی که در کیسه خواب پر مطرح می‌شود، Fill Power (قدرت پُرشدگی) است که به معنی میزان حجم و پف کردن پَر بوده و هرچقدر این عدد بالاتر باشد هوای محبوس شده در آن بیشتر و در نتیجه کیسه‌خوابتان گرم‌تر خواهد بود.

به عنوان مثال یک کیسه خواب کوهنوردی 700 گرم پَر با نسبت 95/5 دارد و اگر کیسه‌خواب کوهنوردی دیگری همان وزن پر ولی با نسبت 70/30 داشته باشد، تحمل دمایی کیسه‌خواب با نسبت 95/5، 30- درجه است و کیسه‌خواب با نسبت پر 70/30 تحمل دمایش 25- خواهد بود؛ همچنین میزان فشردگی و اندازه بسته‌بندی کیسه‌خواب با نسبت 95/5 کوچکتر است.

کیسه خواب الیاف

برایتان پیش آمده که خیس شدن کیسه خواب کوهنوردی‌تان و دیر خشک شدن آن شما را دچار دردسر کند؟ مزیتی که استفاده از الیاف در پوشش داخلی کیسه خواب الیاف دارد این است که حتی زمانی که خیس شد باز هم قادر است گرمای بدن را حفظ کند. این نوع پوشش خیلی سریع خشک شده و نیاز به مراقبت کمتری نسبت به کیسه خواب پر دارد؛ پس علاوه بر محیط‌های خشک برای محیط‌های مرطوب نیز مناسب است.

image
خرید انواع کیسه خواب از سیاه کمان

همراه با مشاوره تخصصی و رایگان

برای مشاهده و خرید انواع کیسه خواب کلیک کنید

تماس با فروشگاه:

| 01154313200 | 09304445112

مراقبت و نگهداری از کیسه خواب در یک نگاه

همیشه به یاد داشته باشید که کیفیت و دوام کیسه‌خوابتان تا حد زیادی بستگی به نوع مراقبت و نگهداری شما دارد. بهتر است برای مراقبت از وسیله با ارزش و طول عمر بیشتر آن موارد زیر را رعایت کنید:

کیسه خواب را روی زمین نگذارید!

اینجاست که اهمیت استفاده از زیرانداز ها حس می‌شود. اگر کیسه‌خواب کوهنوردی خود را دوست دارید و می‌خواهید که در تمام برنامه‌هایتان همراه شما باشد، آن را روی زیرانداز بگذارید. استفاده از زیراندازهای بادی و ضدآب نه تنها از پارگی کیسه‌خواب جلوگیری می‌کند بلکه باعث می‌شود رطوبت آن را تحت تأثیر قرار ندهد.

با لباس تمیز داخل کیسه خواب بخوابید

بدون شک حین فعالیت تا حد زیادی عرق می کنید و لباستان کثیف و سرشار میکروب است، به هیج وجه با لباس‌های کثیف و عرق کرده وارد کیسه خواب نشوید، چون خیلی زود آن را از دست خواهید داد!

از ملحفه استفاده کنید

بعد از داشتن یک فعالیت سخت و نفس گیر زمانی که می‌خواهید وارد کیسه خواب کوهنوردی خود شوید می‌توانید از یک ملحفه تمیز استفاده کنید. قرار دادن ملفحه داخل کیسه‌خواب یک لایه بین پوست بدنتان و کیسه‌خواب ایجاد می‌کند که از زود کثیف شدن کیسه‌خوابتان جلوگیری می‌کند. ملحفه‌هایی مخصوص با برندهای مختلف برای برنامه‌های کوهنوردی و طبیعت‌گردی تولید شده‌اند که می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید و با خود همراه داشته باشید.

کیسه بیواک را نادیده نگیرید!

آن‌ها علاوه بر اینکه تحمل دمایی کیسه خواب کوهنوردی شما را تا 5 درجه افزایش می‌دهند، به عنوان یک روکش ضدآب بر روی کیسه‌خوابتان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. گاهی اوقات کوهنوردان در شرایط اضطراری و یا زمانی که هوا خیلی سرد نیست از کیسه بیواک به جای کیسه‌خواب نیز استفاده می‌کنند. این کیسه‌های اضطراری قابلیت شستشو دارند و می‌توانید پس از اتمام صعودتان آن‌ها را بشویید و در برنامه بعدی با خود همراه داشته باشید.

کیسه خواب را در هوای آزاد قرار دهید

پس از پایان کوهنوردی و طبیعت‌گردی حتماً کیسه خواب کوهنوردی خود را باز و آن را برعکس کنید و در معرض هوای آزاد قرار دهید. البته باید توجه داشته باشید که قرار دادن آن‌ در معرض نور خورشید به مدت طولانی باعث از بین رفتن بافت پارچه خواهد شد.

از کیسه رِست (استراحت) استفاده کنید

در مواقعی که نیاز به کیسه‌خواب ندارید و آن را در گوشه‌ای از اتاقتان یا انباری خانه‌تان گذاشته‌اید باید به جای استفاده از کاورهای فشرده از کاور استراحت با حجم بیشتر استفاده کنید. این کاورها علاوه بر اینکه از کیسه‌خوابتان محافظت می‌کنند، باعث ایجاد جریان هوا و از بین نرفتن حجم آن‌ها خواهند شد.

از آنجایی که مراقبت و نگهداری ار این کالای باارزش نیاز به اطلاعات دقیق و علمی‌تری دارد، ما برای شما یک بلاگ مجزا نوشته‌ایم تا با خواندن آن بتوانید در نگهداری و مراقبت از کیسه‌خواب فیلسوف شوید! پس همین الان اینجا کلیک کنید.

شستشوی کیسه خواب کوهنوردی

نحوه مراقبت و شستشوی کیسه خواب پر و الیاف با هم تفاوت دارد. برای شستشوی کیسه خواب پر به زمان و مراقبت بیشتری نیاز است؛ البته تا حد امکان نباید آن را شست مگر در شرایطی که در اثر استفاده‌ی طولانی مدت کاملاً کثیف شده باشد. گاهی اوقات کیسه خواب کوهنوردی شما نیازی به شستن ندارد پس برای شستشوی آن عجول نباشید. در صورت لک شدن می توانید آن را با صابون و پارچه یا مسواک بشویید و سپس خشک کنید. در لکه شویی این محصول دقت کنید که قسمت عایق آن خیس نشود چون در کیفیت و دوام عایق تأثیرگذار است.

زمانی رسیده است که کیسه‌خوابتان به دلیل استفاده در فعالیت‌های کوهنوردی و طبیعت‌گردی و در سالیان طولانی بسیار کثیف شده است و چاره ای جز شستن آن ندارید. برای شستشوی بهتر و از بین نرفتن فرم و عایق، بهتر است آن را به متخصصان این کار واگذار کنید. 

نکاتی برای شستشوی کیسه خواب است که باید به آن توجه کنید:

  • کیسه‌خوابتان را به خشکشویی نبرید: مواد شوینده‌ای که در خشک شویی‌ها استفاده می‌شود کیفیت و حجم اولیه عایق کیسه‌خواب را از بین می‌برد؛ بنابراین باید از شوینده‌های فاقد مواد شیمیایی برای شستشو استفاده کرد.
  • برای شستشو، آن را فشرده کنید: این کار باعث می‌شود تا درزها و دوخت‌ها پاره نشوند.
  • ماشین لباس‌شویی مناسب برای شستشو انتخاب کنید: از ماشین لباس شویی‌های بدون پروانه داخلی استفاده کنید، زیرا شستن با لباس‌شویی پروانه دار برای رویه و عایق کیسه‌خواب خشن هستند.
  • از مواد شوینده مناسب استفاده کنید: برای شستشو با توجه به پوشش عایق آن از شوینده‌های مناسب استفاده کنید. شستن کیسه‌خواب با مایع نرم‌کننده و مواد سفیدکننده باعث کاهش کیفیت و دوام روکش‌های بیرونی، داخلی و عایق آن خواهد شد.
در دنیای ما ماجراجویی کنید:
مروری بر مطالب ذکر شده

خلاصه بلاگ کیسه خواب مرز بین لذت و آشفتگی

کیسه خواب کوهنوردی مانند پیله‌ای است که به دور کوهنوردان پیچیده می‌شود تا محافظ آنان در برابر سرما باشد. یکی از مشکلات عمده کوهنوردی، سرمازدگی است که فرقی ندارد در کجا باشید، کویر یا جنگل، اگر بدن نتواند حرارتش را حفظ کند؛ دچار این مشکل می‌شوید.

اما علاوه بر سرمازدگی، باید حواستان باشد تا کیسه خواب دمای بیش از حد نداشته باشد. سرما و گرما به یک اندازه مانع از خواب راحت می‌شوند. به همین دلیل می‌گوییم کیسه خواب مرز بین لذت و آشفتگی!

برای اینکه بتوانید کیسه خواب مناسب با دمای مورد نیازتان را پیدا کنید؛ باید ابتدا انواع کیسه خواب فصلی را بشناسید. مثلا کیسه خواب تابستانی دارای عایق کمتری است تا از حفظ دمای زیاد جلوگیری کند. اتفاقا به همین دلیل حجم و وزن بسیار کمتری، نسبت به مدل‌های دیگر دارد.

کیسه خواب سه فصل، برای شرایط آب و هوایی نسبتا سرد، مناسب است. این مدل‌ها دارای کلاه و یقه نیز هستند تا به حفظ دما کمک بیشتری کند. کیسه خواب سه فصل معمولا تا دمای منفی 7 درجه کاربرد دارد. به همین دلیل در خیلی از موقعیت‌ها می‌توانید از ان استفاده کنید.

اما برای ارتفاعات بالاتر، بهتر است از کیسه خواب زمستانی بهره ببرید. ممکن است حتی در تابستان راهی قله‌ای شوید که ارتفاع آن بسیار زیاد است و دمای بسیار سردی دارد. در این موقعیت مسلما یک کیسه خواب تابستانی به دردتان نمی‌خورد. همیشه باید دمای محیط را در نظر بگیرید.

بهترین کار این است درجه بندی کیسه خواب را یاد بگیرید تا با خواندن اطلاعات آن، خیالتان راحت شود. هر کیسه خواب سه دما دارد. درجه دمای اول که به دمای کامفورت معروف است، دمایی است که یک خانم بدون هیچ امکانات دیگری، می‌تواند خواب راحتی داشته باشد. دمای لیمیت، یک مرد می‌تواند بدون امکانات یک خواب راحت را تجربه کند. آخرین درجه دمایی، اکستریم است که فرد با داشتن امکاناتی مانند چادر، زیرانداز و پوشاک، همچنان ممکن است در کیسه خواب احساس سرما کند.

اگر در درجه بندی دمایی از جنسیت استفاده می‌شود؛ دلیل آن تفاوت دمای فیزیولوژی بدن خانم‌ها و آقایان است. پس مطلقا مبنی بر ضعیف بودن خانم‌ها نیست؛ تنها اندازه‌گیری دقیق دما می‌باشد.

کیسه خواب‌ها شکل و ظاهر متفاوتی نیز دارند؛ بعضی‌ها حالت مومیایی طراحی می‌شوند، یعنی در قسمت پاها تنگ‌تر است تا دمای بیشتری حفظ گردد. مدل بعدی، طراحی مستطیلی است که بالا تنه و پایین تنه یکسان است به نسبت؛ درست مثل یک مستطیل!

البته لازم به ذکر است که کیسه خواب دو نفره نیز موجود است. معمولا از این مدل در طبیعتگرید و کمپینگ استفاده می‌شود یا برنامه‌های آفرودی. زیرا برای قرار دادن در داخل کوله پشتی مدل دو نفره مسلما، وزن و حجم بیشتری دارد.

ساختار و پوشش کیسه خواب‌ها نیز از دو جنس الیاف یا پر هستند. کیسه خواب‌های پر سبک‌تر و گرم‌ترند نسبت به الیاف، اما گران‌تر هستند و اینکه در برابر رطوبت اصلا مقاومت ندارند. به همین دلیل در محیط‌های مرطوب کارایی خودشان را از دست می‌دهند.

کیسه خواب الیاف اما برای محیط مرطوب بهتر است، قیمت مناسب‌تری نیز دارد. تازه نگهداری و شست و شو، کیسه خواب الیاف؛ آسان تر از مدل پر می‌باشد.

برای خرید انواع کیسه خواب اورجینال و ایرانی، می‌توانید به فروشگاه حضوری و آنلاین سیاه کمان مراجعه کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط