راهنمای صعود به قله چین کلاغ

قله چین کلاغ برای کوهنوردان، خصوصاً افرادی که در پایتخت کشورمان زندگی می‌کنند، نامی آشناست که طرفداران خاص خود را دارد. صعود به قله چین کلاغ که در رشته کوه البرز قرار دارد، یک برنامه نه چندان سخت و جذاب است که طبیعتی زیبا و مثال‌زدنی دارد. قله چین کلاغ تنها 2820 متر بلند‌تر از سطح دریا می‌باشد. این بدان معنی است که شما با پیمایش 1000 تا 1100 متر از مبدأ می‌توانید به قله برسید و به چین کلاغ صعود کنید. بسیاری از افراد، دلیل محبوبیت این کوه را آسانی مسیر آن می‌دانند اما باید بگوئیم مناظر متفاوت و زیبایی که دارد در معروفیت این مکان بی‌تأثیر نیست!

قله چین کلاغ کجاست؟

اگر هوا صاف باشد و در حال کوهنوردی در منطقه توچال باشید؛ می‌توانید قله چین‌کلاغ را از دور ببینید. اما می‌خواهیم بررسی کنیم دقیقاً قله چین کلاغ کجاست و در چه موقعیت جغرافیایی قرار دارد؟

این کوه در منطقه سعادت آباد شمال شهر تهران قرار دارد. این کوه بین دره پلنگ چال و فرحزاد قرار گرفته و زیر مجموعه کوه های توچال در رشته کوه البرز محسوب می‌شود. قله چین کلاغ از سمت شمال به منطقه‌ای به نام ینجه زار و قله‌های دوشاخ و پلنگ چال، از شرق به کوه‌های درکه، از غرب به کوه‌های امامزاده داوود و از جنوب به منطقه سعادت‌آباد، فرحزاد و بخشی از محله‌ی درکه منتهی می‌شود.

مسیر‌های صعود به قله چین کلاغ

ضلع غربی شهرک بام تهران در بالای سعادت آباد، نقطه شروع اولین مسیر برای صعود به قله چین کلاغ می‌باشد. کوهنوردان این گذرگاه را به نام مسیر جنوبی می‌شناسند که راه اصلی صعود به قله چین‌کلاغ محسوب می‌شود. برای شروع این مسیر به انتهای خیابان فاتحیان بروید. در این نقطه شهرک مسکونی بام تهران به انتها می رسد و اخیراً یک نگهبانی در کنار برج‌های این شهرک تعبیه شده است. پس اگر با ماشین شخصی خود به این منطقه رفتید، می‌توانید ماشین خود را در نزدیکی آن پارک کنید.

از سمت چپ وارد گذرگاه دره سعادت آباد و پاکوب مسیر صعود این کوه می‌شوید. ابتدای راه یک جاده خاکی می‌بینید که تا 500 متر جلوتر ادامه دارد. اما باقی مسیر صعود این قله به صورت پاکوب است. بعد از حدود 20 دقیقه پیاده روی وارد محدوده جنگلی و درختان سر به فلک کشیده می‌شوید. این منطقه در بهار و پاییز جلوه زیبایی به خود می‌گیرد. 45 دقیقه بعد از شروع کوهپیمایی به چشمه اصلی این مسیر می‌رسید. این منطقه محل مناسبی برای استراحت و صرف صبحانه کوهنوردان خواهد بود. با گذر از چشمه اصلی دو مسیر برای صعود در پیش رویتان قرار می‌گیرد:

اگر پس از چشمه مسیر را از سمت راست ادامه دهید؛ وارد پاکوبی می‌شود که انتهای آن به یال کوه می رسد. کافی است 15 دقیقه به همین مسیر ادامه دهید تا به یال اصلی برسید. این یال از جنوب به سمت شمال است و بعد از 90 دقیقه شما را به خط الرأس اصلی می‌رساند. در این نقطه فاصله شما تا صعود به قله کلاغ چین، تنها 10دقیقه است.

اگر پس از چشمه مسیر خود را به سمت بالا ادامه دهید؛ بعد از حدود 20 دقیقه از سمت چپ به یک یال این کوه می رسید که بعد از یک شیب تند، شما را بر فراز کوه می رساند.

  • گذرگاه دیگری از مسیر پلنگ چال و دره کارا وجود دارد که به شما اجازه صعود به قله چین کلاغ را می‌دهد. برای دسترسی به این مسیر باید به سمت میدان درکه بروید. این مسیر دشواری های مختص به خود را دارد و در زمستان اصلاً راه امن و مناسبی محسوب نمی شود اما جنگل کارا از زیباترین مناظر صعود به این کوهستان می باشد.
  • البته یک راه دیگر نیز وجود دارد که می توانید از دره معدن در انتهای محله کوهسار در درکه به آن دسترسی پیدا کنید. اما این مسیر به دلیل عدم وجود چشمه محبوبیت زیادی در بین کوهنوردان ندارد. این گذرگاه برخلاف دو مسیر دیگر جاذبه طبیعی چشم گیری نداشته و پاکوب مشخصی در آن دیده نمی شود. پس ترجیحاً از بررسی آن می گذریم.
  • به طور کلی چون قله چین‌کلاغ در رشته کوه البرز واقع شده این امکان را به شما می‌دهد که از راه‌های متفاوت و گذرگاه قله‌های اطراف بر روی قله بایستید؛ اما این صعود‌ها در نوع خود بسیار سخت و طاقت فرسا خواهند بود.

درجه سختی قله چین کلاغ

قطعاً صعود به این کوه ساده تر از قله‌هایی چون دوشاخ یا سیاه‌سنگ است اما امیدواریم این موضوع باعث نشود که این مسیر را برای کوهنوردی خیلی آسان فرض کنید زیرا میدانید که صعود در کوهستان، بسته به هر فصل شرایط متفاوتی دارد. اما به طور کلی، درجه سختی قله چین‌کلاغ ساده تا متوسط دسته بندی می شود. اگر شما آموزش های کافی کوهنوردی را دیده‌اید، این کوهستان انتخاب خوبی برای صعود اولتان محسوب می شود.

بهترین زمان برای صعود به قله چین کلاغ

بهار و پاییز بهترین زمان برای صعود به این کوهستان زیباست. در تابستان بهتر است صبح خیلی زود برنامه کوهنوردی را شروع کنید تا قبل از گرم شدن هوا و شروع تابش مستقیم خورشید به ارتفاعات رسیده باشید. فصل زمستان نیز به دلیل حجم برف زیاد منطقه، خطر بهمن جان کوهنوردان را تهدید می‌کند.

دلایل محبوبیت چین کلاغ

همان‌طور که در ابتدای بلاگ به آن اشاره کردیم؛ صعود به قله چین کلاغ از هر مسیر جذابیت متفاوتی دارد. یعنی یک کوهنورد می تواند چند بار این کوه را صعود کند و هر بار از مسیر خود لذت ببرد و طبیعتی متفاوت با راه‌های دیگر در پیش روی خود ببیند. این شگفتی موجب محبوبیت صعود به قله چین‌کلاغ شده است اما آیا این موضوع تنها دلیل این معروفیت است؟ در ادامه دلایل شهرت این کوهستان را با هم بررسی می کنیم:

1. مسیری نه چندان دشوار

به دلیل آسان بودن مسیر صعود قله چین‌کلاغ، این کوهستان مملو از گروه‌های کوهنوردی است که برای صعود به قله‌های بلند تر در این منطقه تمرین می کنند. اگر شما هم تا به حال صعودی ثبت نکردید؛ اما اطلاعات کوهنوردی کاملی دارید، قله چین‌کلاغ می تواند یک انتخاب مناسب باشد!

2.شگفتی‌های مسیر

هر چه از شگفتی‌های مسیر صعود به این قله بگوییم باز هم نکته‌ای برای گفتن دوباره باقی می‌ماند! از نکات عجیب این شگفتی‌ها این است که اگر آمادگی بدنی مناسبی داشته باشید می‌تواند از یک مسیر صعودرتان را به قله انجام دهید و از مسیر دیگر فرود آیید تا زیبایی‌های آن از چشمانتان دور نماند! از دیدنی‌های زیبای این مسیر باید به غار دو‌سنگ، دره بهشت، معدن سنگ، سنگ‌نشین، رودخانه فرحزاد، آبشار کلاغ چین و… اشاره کرد.

3. نزدیکی به امکانات رفاهی شهر

این منطقه در نزدیکی شهر تهران قرار دارد و این شرایط به شما امکان صعود یک روزه را می دهد و اگر تمایل ندارید، نیازی نیست به فکر کمپینگ در طبیعت باشید. می‌توانید در انتهای روز به شهر بروید و از امکانات آن استفاده کنید. نزدیکی این کوهستان به شهر موجب شده قله کلاغ چین بر خلاف بسیار دیگری از قلل، آنتن دهی مناسبی برای خط‌های ایرانسل و همراه اول داشته باشد.

4. جذابیت پوشش جانوری

پوشش جانوردی در این منطقه در نوع خود جذاب است و مورد توجه بسیاری از طبیعت دوستان قرار گرفته است. باورتان می‌شود با تنها چند ساعت دور شدن از سطح شهر می‌توانید طبیعتی زیبا با این تنوع جانوری را پیدا کنید؟

از انواع گونه های جانوری این منطقه باید به روباه معمولی، خرگوش کوهی، عقاب طلایی، موش صحرایی، گرگ خاکستری، جوجه تیغی، دلیجه معمولی، شاهین معمولی، شغال طلایی، زاغ نوک سیاه، کبک چوکار، کبوتر چاهی، گنجشک ، قمری، یا کریم، چلچله معمولی، بلبل خرما، غراب معمولی، قرقی و البته کلاغ ابلق اشاره کرد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید دلیل نام گذاری این منطقه نیز به دلیل تجمع کلاغ‌ها در آن بوده است.

5.پوشش گیاهی قابل توجه

پوشش گیاهی این منطقه نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد. حضور انواع پوشش گیاهی چون شقایق، گلایول وحشی، علف چای، بادام کوهی، گون، داغداران، رز وحشی، ارغوان، خانواده غلات، والک و انواع قارچ موجب جذب کوهنوردان علاقه‌مند به این ناحیه می‌شود. خصوصاً گیاه علف چای که بومی شمال کشور است اما در این منطقه رویش پیدا کرده و محبوبیت زیادی دارد.

  • شما اولین صعودتان را با چه قله‌ای آغاز کردید؟
  • اگر تجربه صعود به قله چین‌کلاغ را داشتید، خوشحال می‌شویم برای ما و همراهان سیاه کمان بگویید کدام قسمت از مسیر برای شما جذابیت بیشتری داشت؟
در دنیای ما ماجراجویی کنید:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط