
قوانین مراقبت از چادر کوهنوردی
چادر کوهنوردی، خانه متحرک یک کوهنورد است! زیرا مانند یک سر پناه از کوهنوردان در برابر سرما، گرما و عوامل محیطی محافظت میکند. البته میدانید که انتخاب چادر کوهنوردی کار راحتی نیست و بسته به عواملی چون نوع برنامه، فصل، ارتفاع، تعداد افراد و … میتواند متفاوت باشد. در بلاگ راهنمای خرید چادر کوهنوردی این مسائل بررسی شده به طوری که با خواندن آن یک گام به سمت محصول مورد پسندتان نزدیکتر میشوید.
اما تصور کنید حال با این همه دقتی که برای خرید چادر کوهنوردی صرف میکنید با نگهداری نادرست ممکن است به سرعت آسیب ببیند و عملکردش را از دست بدهد؛ پس در خرید و نگهداری چادر کوهنوردی خود وسواس به خرج دهید تا علاوه بر انتخاب درست با مراقبت از آن محصولتان طول عمر مفیدی داشته باشد.
شاید تا به امروز حتی نمیدانستید چادر شما نیاز به مراقبت دارد و شما هم بعد از برنامه آن را مچاله و کثیف جمع میکردید و تا برنامه بعدی حتی خبری از او نمیگرفتید!
اما باید بدانید محافظت از چادر کوهنوردی هم محصولتان را به خوبی حفظ میکند و طول عمر مفیدی به آن میدهد هم به فکر جیبتان است! تعجب نکنید میدانید که قیمت تجهیزات کوهنوردی کم نیست؛ پس بهتر است با نگهداری مناسب از خرید بیش از حد این لوازم یا ورشکستگی ماهانه جلوگیری کنیم!
پس بهتر است سریعاً برویم سر اصل مطلب! باید بدانید که برای بررسی دقیقتر ما محافظت و نگهداری از چادر را به چند مرحله تقسیم کرده که این مراحل را به ترتیب برای شما بررسی میکنیم:

مراقبت از چادر کوهنوردی برای استفاده مفید از آن، خیلی زودتر از آن چه که فکرش را میکنید شروع میشود! لطفاً از آن دسته افرادی نباشید که برای اولین بار در ارتفاع قصد امتحان کردن محصولات جدید خود را میکنند. در خانه باید چادر خود را باز و بسته کنید و آن را وارسی کنید گاهی ممکن است محصول آسیبی دیده باشد که شما متوجه آن نشده بودید. پس قبل از آنکه برایتان دردسر درست کند آن را پیدا کنید و تعمیرات آن را شروع کنید. هر چه باشد تعمیر چادر در خانه آسانتر از دل کوهستان است!
حضور یک چادر زمانی میتونه مفید باشه که دو اصل مهم در خصوص آن رعایت شود:
1_ انتخاب محل مناسب
2_ برپایی صحیح چادر
در خصوص گزینه دوم که پیشتر به آن اشاره کردیم باید زمانی که منزل هستید آن را تمرین کنید تا به اصل درست آن دست پیدا کنید. اما انتخاب محل مناسب خود فلسفه خاصی دارد و نیاز به دقت و توجه شما دارد. چند نمونه از این ویژگیها را برای شما نام میبریم:
زیر چادر باید بدون هیچ سنگ یا بوتهای باشد. زمینی که انتخاب میکنید بهتر است نرم و صاف باشد تا نه تنها آسایشتان تأمین شود بلکه تضمینی نیز برای سلامت کف چادر کوهنوردی باشد.
زمین عاری از رطوبت باشد.
محل انتخابی برای کمپ دور از ریزش سنگ یا بهمن باشد.
چادر کوهنوردی از شما در برابر عوامل محیطی محافظت میکند اما باید محل نصب آن را به گونهای انتخاب کنید که در زمان باد و طوفان آسیبی به خود محصول نرسد.

هنگام جمع کردن و بستهبندی چادر کوهنوردی
بعد روزهای خوشی که در دل طبیعت گذراندید دیگر وقت بازگشت به خانه است اما در هنگام بستن چادر نکات مهمی وجود دارد که توجه کردن به آن ها میتواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت ماندن این محصول عزیزتان داشته باشد. این نکات را با هم بررسی میکنیم:
به قسمت داخلی توجه کنید که عاری از هر گونه گرد و غبار، خاک یا سنگریزه باشد.
اگر هوا خوب بود، چادر را قبل از بستهبندی برای مدتی در هوای باز بگذارید. البته یادتان باشد باید تمام دربها و زیپها را باز کنید تا هوا درون آن به جریان بیافتد.

نگهداری و انبار کردن چادر کوهنوردی
گرچه کیسهای که چادر کوهنوردی در آن قرار میگیرد برای حمل و نقل بسیار مناسب است. اما فراموش نکنید این فشردهسازی برای طولانی مدت اصلاً مناسب نیست! این جمع شدن اگر زمان زیادی انجام شود باعث آسیبهای جدی به محصول میشود. متریال چادر نیاز به تنفس و آزادسازی دارد. یک کیسه پارچهای یا توری میتواند برای نگهداری محصول شما بسیار مناسب باشد کافی است آن را خیلی منظم تا کنید و درون کیسه خود قرار دهید.
یک مسأله قابل توجه در این گزینه باید برایتان تعریف کنیم. جالب است بدانید هر چه صاحبان چادر افراد تمیزتر و مرتبتری باشند؛ محصول آن ها بیشتر عمر میکند! شاید این آمار واقعی نباشد اما مفهومی که میخواهیم را به شما میرساند. در واقع در برخورد با چادر باید دقیق و تمیز باشید تا مرور زمان نتواند آسیبی به آن وارد کند. حتی پیشنهاد میکنیم یک مسواک قدیمی داشته باشید تا خاک و ماسه را از درون زیپهای چادر خارج کنید. اینگونه آنها نرم باقی میمانند و آسیبی نخواهند دید.
توجه داشته باشید محلی که برای انبار کردن چادر خود انتخاب میکنید بهتر است که خشک و خنک باشد. شما که نمیخواهید رطوبت و گرما به محصول ارزشمند شما خدشهای وارد کند پس به شرایط محیطی آن حتماً توجه کنید.
پس حتماً پس از رسیدن به خانه تمیز کردن چادر را در اولویت کارهای خود قرار دهید.

بایدها و نبایدهای نگهداری از چادر کوهنوردی
باید در بستهبندی چادر کوهنوردی دقت بسیاری شود و نباید میخها و تیرکها بدون کیف حمل درون آن قرار بگیرند، زیرا بیدقتی در این امر ممکن است به پاره شدن یا آسیب به آن منجر شود. علاوه بر آن احتمال گم شدن تیرک یا میخها بیشتر از قبل میشود. پس در زمان بستهبندی آنها بشمارید تا خیالتان از بابت کامل بودن تجهیزات کامل شود.
- نباید آن را به صورت خیس جمع کنید. اما اگر مجبور به این کار شدید حتماً در اولین فرصت آن را در محیطی مناسب باز کنید تا خشک شود.
- باید از زیرانداز بهره بگیرید تا از برخورد مستقیم چادر کوهنوردی به سطح زمین جلوگیری شود.
- نباید بندهای این محصول را خیلی بکشید یا سفت کنید زیرا فشار بیش از حد موجب پاره شدن بند یا بدنه آن میشود.
- باید زیپهای چادر کوهنوردی را با دقت باز کنید. برای این کار از دو دست بهره بگیرید و زیپها را صاف و بدون زاویه باز و بسته کنید.
- نباید چادر را با مواد شیمیایی یا نفتی بشویید یا این مواد را در کنار محصول بگذارید زیرا ممکن است به متریال آن آسیبهای جدی وارد کند.
- باید قبل از برنامه، آسیبهای چادر کوهنوردی را بررسی و آنها را تعمیر کنید تا بتوانید شاهد عملکرد خوبی از آن باشید.
- نباید هیچگونه لوازم روشنایی یا گرمایشی که دارا شعله میباشد را درون چادر روشن کنید.
- نباید بیشتر از ظرفیت چادر از آن استفاده کنید زیرا باعث آسیب به آن میشود.
این محصول باید در محیطی خشک و خنک نگهداری یا انبار شود؛ پس از قرار دادن آن در محیطهای گرم و مرطوب اجتناب کنید.
ارسال دیدگاه لغو پاسخ
پست های مرتبط
هر آنچه که باید از کوه دنا بدانید! | معرفی 3 قله بلند آن
هر آنچه که باید از کوه دنا بدانید! کوه دنا برخلاف باور عموم یک قله…
هواشناسی کوهستان؛ مهارتی برای کوهنوردی ایمن
هواشناسی کوهستان؛ مهارتی برای کوهنوردی ایمن هواشناسی کوهستان و کوهنوردی پیوند عمیقی باهم دارند، زیرا…
راهنمای صعود به قله کرکس از 4 جبهه متفاوت
راهنمای صعود به قله کرکس قله کرکس یکی از مهمترین رشته کوههای بخش مرکزی است…
علم کوه، فنی ترین قله ایران
علم کوه، فنی ترین قله ایران علم کوه قلهای در منطقه تخت سلیمان است که…