فرشاد میجوجی؛ پرنده علم کوه!

قبل از آشنایی با فرشاد میجوجی خوب است بدانید؛ کوهنوردی فقط رفتن به طبیعت و گشت در جنگل های کوهپایه ها نیست. کوهنوردی یعنی ماجراجویی، کشف ناشناخته ها و لذت بردن از طبیعتی که هرکسی نمی تواند تجربه کند.

عموماً کوهنوردان به زیرشاخه های این رشته مهیج ورزشی علاقه نشان می دهند و انواع آن را امتحان می کنند؛ گاه به صورت جدی و گاه برای تفریح. سنگ نوردی و دیواره نوردی یعنی بالا رفتن از دیوارهای صاف و گاهاً شیب دار با استفاده از ابزار و طناب. این ورزش ها می توانند یک تجربه بی نظیر باشند که خود شامل سه شاخه بولدرینگ، سرعتی و سرطناب است.

قله علم کوه با ارتفاع 4850 متر و از نظر ارتفاع دومین قله ایران بعد از قله دماوند است که برای کوهنوردان جایگاهی همانند K2 در جهان را دارد. این قله زیبا به دلیل گرانیتی بودن و ارتفاع بالای 4000 متر یکی از بهترین و مناسب ترین گزینه ها برای دیواره نوردی هم برای تمرین و هم برای فعالیت های جدی است. در سال های مختلف برای صعود زمستانه این قله مرتفع تلاش شده و افراد مختلفی توانستند افتخاراتی را کسب کرده و دیواره های مختلف آن را صعود کنند.

فرشاد میجوجی سنگنورد قزوینی سال 1370 در خانواده ای متولد شد که همگی ورزشکار و علاقه مند به کوهستان بودند. همین مورد باعث شد تا از همان دوران کودکی در فضای کوه بزرگ شود و تمام صحبت های خانواده حول محور طبیعت، کوهستان و برنامه های صعود به قله باشد.

در سال 82 با یک برنامه کوهنوردی به همراه دوستان سنگنورد پدرش، به دنیای سنگنوردی علاقه مند شد. از همان زمان آموزش های ابتدایی را شروع کرد و داشتن استعداد و قوای بدنی مناسب، او را به سمت دیواره نوردی سوق داد. در دوران نوجوانی چندین رشته مختلف ورزشی همچون هندبال، کاراته و فوتبال را نیز پیگیری کرد؛ اما در نهایت این رشته سنگ نوردی بود که او را به خود جذب کرد و انتخاب نهایی برای ادامه فعالیت هایش بود.

تا سال 87 در زمینه صعودهای ورزشی فعال بود که در حوزه سنگنوردی داخل سالنی و طبیعت به رقابت می پرداخت و توانست در سال های پیاپی عناوین ورزشی گوناگونی را در زمینه سرعتی و سرطناب نیز کسب کند:

– عنوان دوم دانش آموزشی مسابقات کشور

– عنوان سومی نوجوانان در مسابقات قهرمانی کشور در سال 1384

– عنوان سومی جوانان در مسابقات قهرمانی کشور در سال 1385

این سنگنورد قزوینی تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی تربیت بدنی به پایان رساند و از همان دوران جوانی دوچرخه سواری انفرادی را نیز شروع کرد و در ادامه هرگونه فعالیت ورزشی مرتبط با کوه را در زمان های متفاوت انجام می دهد. آنقدر با ورزش کوهنوردی و سنگنوردی عجین شده بود که دیگر نمی توانست به ورزش دیگری فکر کند!

در سال 85 توانست برای اولین بار به علم کوه صعود کند و بعد از آن بود که دنیای او تغییر کرد و به آلپ ایران علاقه مند شد. او بارها این قله زیبا را برای دیواره نوردی و حتی برای دوچرخه سواری انتخاب کرد.

سال 90 در سن 20 سالگی اولین تجربه بزرگ را با صعود به علم کوه از مسیر 48 لهستانی ثبت کرد که کار بسیار شاخصی بود؛ زیرا این مسیر برای حدوداً 2 سال متروکه مانده بود و کسی از آن صعود نمی کرد. همین برنامه صعود سبب شد تا برای صعود به برج ترانگو دعوت شود. در سال های زیادی تیم های گوناکونی از استان های مختلف تلاش کردند تا برنامه ای برای برج بی نام ترانگو اجرا کنند، اما موفق نشدند.

بعد از 9 مرحله اردوی تمرینی، در آخرین اردو سقوطی را تجربه کرد که نتیجه آن شکستن 2 مهره کمر بود! اما با وجود 45 روز بی تمرینی قبل از صعود در نهایت با سرسختی خود را به تیم رساند و توانست تیم ایران را همراهی کند. با وجود صعود خوبی که داشتند برای خود او طبق پیش بینی های مورد انتظار نبود و نتوانست خود را راضی کند.

اما سال 91 به عنوان جوان ترین عضو تیم صعود کننده بر برج بی نام ترانگو، توانست به همراه تیم ایران بر روی بلندترین دیواره جهان، واقع در هیمالیای پاکستان حضور داشته باشد.

سال 92 شروع برگزاری صعودهای برتر کشوری بود. این سنگنورد قزوینی توانست در سال های متوالی مقام های برتر را کسب کند.

برخی از عناوین ورزشی فرشاد میجوجی به شرح زیر می باشد:

– کسب عنوان صعود برتر کوهنوردی کشور در سال ۱۳۹۲ برای نخستین صعود زمستانی دیواره علم کوه از مسیر ۴۸ لهستان

– کسب عنوان صعود برتر دیواره نوردی ایران در سال ۱۳۹۳ برای گشایش مسیر راژیا بر روی دیواره شمالی علم کوه

– کسب عنوان برترین صعود فنی ایران در سال ۱۳۹۴ برای گشایش مسیر بیداد بر روی دیواره غربی علم کوه (طولانی ترین و سخت ترین مسیر بلند ایران در ارتفاع بالای ۴۰۰۰ متر)

– کاندید صعود برتر دیواره نوردی ایران در سال ۱۳۹۵ برای رکورد صعود سرعتی دیواره علم کوه (چهار مسیر طی ۱۷ ساعت)

– کسب عنوان برترین صعود دیواره نوردی ایران در سال ۱۳۹۷ برای گشایش مسیر مادر بر روی دیواره شمالی علم کوه

حضور در این برنامه ها برای او تجارب زیادی را به همراه داشت که نتیجه آن قبول مسئولیت سرپرستی تیم های صعود، مسئول بخش دیواره نوردی فدراسیون کوهنوردی و تدریس رشته سنگنوردی بود.

فرشاد میجوجی و تجربه تغییر دیواره تسارانورو در آفریقا در سال 2015

در سال 2015 بدون هدف خاصی برای کسب عنوان، برای اجرای گشایش مسیر تجربه تغییر بر روی بلندترین دیواره قاره آفریقا به کشور ماداگاسکار سفر کرد که این برنامه برای وی بسیار ارزشمند و خاص بود.

در نهایت به عنوان نخستین برنامه تاریخ کوهنوردی ایران، توانست کاندید صعودهای برتر در جشنواره تبر طلایی جهانی شود و جزو 40 صعود برتر قرار بگیرد؛ نخستین و تنها برنامه ایرانی راه پیدا کرده به این جشنواره که اسکار کوهنوردی جهان می باشد.

فرشاد میجوجی علم کوه را خانه دوم خود می داند. بارها این قله زیبا را با برنامه های متنوع صعود کرده است. وقتی اولین بار در سال 85 به این قله صعود کرد آن را به عقابی در آستانه پرواز تشبیه کرد.

پس از بارها صعود به این قله فنی، تصمیم گرفت در فصل زمستان دیواره غربی آن را امتحان کند، زیرا کمتر کسی از این مسیر صعود می کند! سرانجام پس از برنامه ریزی ها و تلاش های زیاد به سرپرستی فرشاد میجوجی در بهمن 98 و به همراه آقایان علی منصوری، محسن سعیدزاده، مهدی تحویلدارزاده به عنوان یک تیم 4 نفره با وجود برف و طوفان و شرایط آب و هوایی سخت، به عنوان اولین صعود زمستانه دیواره غربی علم کوه، موفق شدند در 13 بهمن صعود خود را با موفقیت به پایان رسانده و این برنامه را در 7 روز انجام دهند.

برخی از فعالیت های برجسته ورزشی اجرا شده توسط فشاد میجوجی:

– گشایش سبکبار مسیری نو بر روی برگ تورنادو بر روی دیواره غربی علم کوه

– گشایش مسیری ۳۰۰ متری به نام وسوسه بر روی دیواره بیستون کرمانشاه

– گشایش مسیری ۴۵۰ متری بنام زرتشت بر روی دیواره یافته خرم آباد

– صعود و فرود یخچال شمالی دماوند از ارتفاع ۵۳۰۰ متر با اسکی

– صعود و فرود کامل یخچال شمالی سبلان با اسکی به ارتفاع ۴۸۱۱ متر

– صعود و فرود سرعتی با دوچرخه دانهیل به قله علم کوه به ارتفاع ۴۸۵۰متر

در دنیای ما ماجراجویی کنید:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط