8000 متری دیگر در انتظار حسین بهمنیار

احتمالاً نام حسین بهمنیار کوهنورد متولد استان خراسان شمالی به گوشتان خورده است. حسین بهمنیار کوهنورد بجنوردی در سال 1358 چشم به جهان گشود و تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه این شهر به اتمام رساند. حسین بهمنیار کوهنوردی را در سنین نوجوانی شروع کرد و به دلیل علاقه‌ای که به طبیعت داشت، این ورزش را به صورت حرفه‌ای ادامه داد.

یکی از صعودهای شاخص او فتح قله دست نیافتنی و سرسخت K2 است که توانست بدون استفاده از کپسول اکسیژن و کمک شرپا این کار را انجام دهد. اگر در خصوص زندگی این هیمالیانورد کنجکاو شدید، می‌توانید اینجا کلیک کنید تا با او آشنایی کاملی پیدا کنید.

حسین بهمنیار کوهنورد 42 ساله بجنوردی، اکنون قصد دارد پا بر روی یک 8000 متری دیگر بگذارد. وی برنامه صعود به یکی از دو قلل شیشاپانگما (به ارتفاع 8013 متر) یا ماناسلو (به ارتفاع 8163 متر) را در پیش دارد، اما به دلیل مشکلاتی که در گرفتن ویزای کشورها وجود دارد، هنوز مقصد وی مشخص نیست!

حسین بهمنیار کوهنورد سیاه کمانی در مصاحبه با ما اظهار کرد: می‌خواهم در شهریور امسال به یکی از دو قلل شیشاپانگما یا ماناسلو صعود کنم. مدت‌هاست که برای این صعود در حال تمرین هستم و قصد دارم با آمادگی و تجهیزات کامل با هشت هزار متری دیگری روبه‌رو شوم!

حسین بهمنیار کوهنورد قدر بجنوردی ادامه داد:

قبل از صعود تمرینات و برنامه‌ریزی‌های خاصی را دنبال می‌کنم که شامل موارد زیر است:

تمرینات بدنی قبل از صعود حسین بهمنیار

این تمرین‌ها شامل دویدن و دوچرخه‌سواری در کوهستان، بدنسازی (کار با وزنه)، سنگ‌نوردی و درای تولینگ در لوکیشن‌های مختلف است.

آماده‌سازی تجهیزات کوهنوردی

آماده کردن لوازم مورد نیاز صعود شامل رفع عیب و مطالعه خرید تجهیزات جدید است که برای انجام این کار، مجموعه سیاه کمان نقش جدی و پر رنگی دارد.

به طور مثال طناب کوهنوردی خود را کاملاً وارسی کردم تا از سالم بودن آن مطمئن باشم. کرامپون و تبر یخ را با سوهان تیز کردم و تعمیراتی روی چادر کوهنوردی خود انجام دادم تا هیچ‌گونه پارگی نداشته باشد.

حسین بهمنیار و آماده‌سازی مواد غذایی

حسین بهمنیار می‌گوید؛ در جمع‌آوری و بسته‌بندی مواد غذایی سعی می‌کنم خوراکی‌های سبک و کم حجم‌تر که برای صعود و شرایط کوهستان قله‌های 8000 متری مناسب هستند، استفاده کنم. برای مثال همراه داشتن پک‌های غذایی Off Cook هنگام حضور در ارتفاعات بهترین گزینه هستند. این پک غذای خشک منجمد شده‌ای است که برای تغذیه در ارتفاعات بسیار مناسب هستند.

به جای مواد غذایی سنگین و پر حجم از مکمل‌ها، پروتئین‌ها و شکلات استفاده می‌کنم که علاوه بر وزن کمتر مقدار انرژی بیشتری دارند و زمان کمتری صرف آماده شدن غذا می‌شود. البته این کار را با توجه به تعداد روزهای برنامه‌ای که در پیش دارم و مقدار مواد غذایی که در هر وعده مصرف می‌کنم محاسبه کرده‌ام که مقدار غذا و سوخت مناسبی به کوهستان ببرم و با غذای اضافی به محیط کوهستان آسیب وارد نکنم!

برنامه‌ریزی کلی قبل از سفر حسین بهمنیار چیست؟

این روند شامل موارد زیر است:

  • مذاکره با شرکت‌های کوهنوردی و بررسی نوع خدماتی که ارائه می‌دهند.
  • بررسی شرایط منطقه و نحوه رسیدن به کمپ اصلی
  • نحوه انتقال وسایل و تجهیزات و بررسی کامل محیط کوهستان
  • شناخت کامل در مورد قله مورد نظر، منطقه، مسیرهای صعود و خطرات و موانعی که ممکن است با آن مواجه شوم.

تمامی این اطلاعات را با مذاکره و هم صحبتی با شرکت‌های کوهنوردی، کوهنوردانی که تجربه صعود در این مناطق را داشتند، مطالعه گزارش‌های صعود و دیدن فیلم در فضای یوتیوب بدست آوردم که برای صعود ایمن‌تر کمک زیادی به من کرد.

حسین بهمنیار کوهنورد سیاه کمانی در روزهای پایانی و نزدیک شدن به زمان صعود از شدت تمرین‌ها کاسته و فعالیت‌های خود را با فشار کمتری انجام می‌دهد. امیدواریم این صعود را مانند صعودهای سخت و طاقت فرسای دیگرش در صحت و سلامت انجام دهد و باز هم برای ایران عزیز افتخار آفرین باشد. برای اطلاع از این هیمالیانورد فعال، حتما صفحه سفیران سیاه کمان را چک کنید!

در دنیای ما ماجراجویی کنید:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط