کاپشن پلار چیست؟

کاپشن پلار لایه میانی محسوب می‌شود که بدون داشتن آن، سیستم لایه‌بندی شما دچار نقص بزرگی خواهد شد و نمی‌تواند به خوبی از شما محافظت کند. شاید هنوز بسیاری از کوهنوردان تازه کار به اشتباه فکر می‌کنند که بهترین انتخاب برای تمام برنامه‌های طبیعت‌گردی یک کاپشن کوهنوردی گورتکس است. اما باید بدانید در شرایط آب و هوایی که با بارش باران رو‌به‌رو نمی‌شوید؛ کاپشن پلار انتخاب مناسب‌تری خواهد بود. همان‌طور که می‌دانید اصول صحیح پوشیدن لباس در کوهنوردی، به صورت لایه لایه است که شامل بیس، میانی و لایه عایق می‌باشد. 

اگر نیاز دارید در خصوص اصول صحیح پوشاک در کوهنوردی بیشتر بدانید قبل از ادامه این مطالب، بلاگ شناخت اصولی لباس کوهنوردی را مطالعه کنید.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم کاپشن پلار یک لایه میانی است که برای روز‌های سرد انتخاب صحیحی می‌باشد؛ اما توجه داشته باشید که در روز‌های بارانی و برفی حتماً به یک لایه عایق بر روی کاپشن کوهنوردی پلار خود نیاز پیدا خواهید کرد. کاپشن پلار گرمایش لازم را برایتان به وجود می‌آورد و شما را از سوز سرمایش هوا حفظ می‌کند.

مدل‌های کاپشن کوهنوردی پلار معمولاً از جنس پلی‌استر تولید می‌شوند. این متریال بسیار سبک است و اگر خیس باشند، به سرعت خشک می‌شوند. از دیگر خواص این دسته از پوشاک کوهنوردی، می‌توانیم به دوام بالا، مقاومت در برابر کپک زدن و عدم جذب بوی عرق اشاره کنیم. در واقع الیاف پلار بسیار سبک و نرم است. کاپشن کوهنوردی پلار به خوبی آب و بخار آن را از خود عبور می‌دهد و از ماندن عرق روی پوست بدن جلوگیری می‌کند.

چرا خرید کاپشن پلار کوهنوردی یک امر واجب است؟

علی‌رغم تمام مزیت‌هایی که از کاپشن کوهنوردی پلار نام بردیم؛ هنوز هم بعضی از افراد فکر می‌کنند تا زمانی که کاپشن کوهنوردی پر وجود دارد؛ چرا باید کاپشن پلار را انتخاب کنیم؟ درست است که مدل‌های کاپشن کوهنوردی پر وزن و حجم کمی دارند که برای کوهنوردان مزیت بزرگی محسوب می‌شود؛ اما حضور این نوع پوشش همیشه هم واجب نیست.

در واقع پر قابلیت تنفس پذیری کافی ندارد و قادر به انتقال رطوبت نیست. این جمله به این معناست که اگر داخل یک کاپشن کوهنوردی پر عرق کنید، لایه‌های زیرین آن کاملاً خیس می‌شوند. از خطرات خیس ماندن در کوهستان که بی‌اطلاع نیستید؟ خیس ماندن در کوهستان سرد به معنای مرگ تدریجی خواهد بود.

اما کاپشن کوهنوردی پلار همانند لایه بیس قابلیت تنفس‌پذیری و عبور رطوبت را دارد که موجب می‌شود بخار آب در این لایه گیر نیوفتد و به لایه بعدی منتقل شود. نکته مهم در خصوص کاپشن پلار این است که در زمان کوهنوردی شما را در حین فعالیت بسیار گرم نگه می‌دارد، اما اگر ثابت بمانید ممکن است احساس سرما کنید. در این زمان شما به یک عایق پر کوهنوردی نیاز خواهید داشت.

جالب است بدانید که این مدل لباس پلار اگر به طریقه صحیحی شسته شوند؛ هیچگاه دچار چروک و آسیب به بافت پارچه نمی‌شوند، زیرا پارچه پلار رطوبت را در خود نگه نمی‌دارد؛ در نتیجه بافت پارچه با خیس شدن سنگین نمی‌شود.

در خرید کاپشن پلار باید به چه مواردی توجه کنیم؟

حال که اطمینان پیدا کردید به یک کاپشن کوهنوردی پلار نیاز پیدا خواهید کرد، حتماً برایتان سوال پیش می‌آید که کدام مدل برای شما مناسب‌تر است و چگونه می‌توانید یک کاپشن کوهنوردی پلار مناسب انتخاب کنید. در این قسمت فاکتور‌هایی که در هنگام خرید کاپشن پلار کوهنوردی به آن نیاز پیدا می‌کنید را با شما بررسی می‌کنیم تا با همراهی هم یک انتخاب مناسب و قابل اطمینان در بین مدل‌های کاپشن پلار داشته باشید:

مدل‌های کاپشن کوهنوردی پلار معمولاً از پلی‌استر تولید می‌شوند. متریال پلی استر در برخورد با پوست، نرمی مشخصی دارد و برای مخاطب آسایش بیشتری را به ارمغان می‌آورد. البته در کنار این مزیت، رطوبت کمی را به خود جذب می‌کند. لازم به ذکر است که اگر این متریال خیس شود؛ به سرعت خشک خواهد شد و در نتیجه دردسر زیادی برایتان به وجود نمی‌‌آورد. البته اصلی‌ترین ویژگی پلی استر، که سبک بودن آن است را نباید دست کم گرفت.

اما باید توجه داشته باشید که استفاده از پلی استر در تولید این کاپشن‌ها با تراکم‌های متفاوتی صورت می‌پذیرد. در واقع میزان تراکم پلار می‌تواند عایق این لباس کوهنوردی را مشخص کند. مشخصاً هر چه تراکم مواد بیشتر باشد، گرمایش بیشتری را برایتان به ارمغان می‌آورد. البته ناگفته نماند که در انتخاب این تراکم نباید تنفس‌پذیری را نادیده گرفت. انواع کاپشن پلار کوهنوردی که می‌بینید به صورت مشبک مدل‌سازی شده‌اند؛ تنفس‌پذیری بیشتری دارند.

به این دلیل که در بین منافذ این طرح شبکه‌ای هوا قدرت جابه‌جایی پیدا می‌کند و علاوه بر تنفس کافی‌، گرمایش بیشتری برایتان به ارمغان می‌آورد.

در این بین، بسیاری از برند‌های مطرح جهان که در زمینه صنعت کوهنوردی فعالیت می‌کنند، از موادی چون پشم مرینوس در تولیدات خود استفاده کردند. البته این متریال در لایه‌های میانی کمتر دیده می‌شود و بیشتر در لایه اول و محصولاتی چون تیشرت Salewa مدل Sesvenna می‌توانید آن را ملاحظه کنید. این متریال قیمت بالایی دارد، پس پیشنهاد می‌کنیم از نمونه‌های مناسب‌تر پلی استر استفاده کنید که مزیت‌های آن غیر قابل انکار است. از نمونه‌های کاپشن پلار کوهنوردی که از متریال پلی استر تولید شده و قیمت بسیار مناسبی دارد؛ می‌توانیم به کاپشن پلار Aimutu اشاره کنیم.

مانند تمام تجهیزات کوهنوردی، کاپشن پلار نیز از لوازمی است که در زمان خرید باید به وزن آن توجه کنید. کاپشن کوهنوردی پلار باید گرمایش کافی با وزن مناسب داشته باشد. شاید فکر کنید که انتخاب‌های سبک‌تر در این پوشاک حرفه‌ای‌تر هستند؛ اما باید بگوئیم اگر لباس‌های پلارِ سبک وزن را انتخاب کنید، شاید به اندازه کافی از شما محافظت نداشته باشند. پس انتخاب خود را با توجه به نیازتان تکمیل کنید.

باید بدانید که پلی استر نسبت به پشم طبیعی، وزن بسیار کمتری دارد. از همین جهت، انتخاب بسیار مناسبی محسوب می‌شود. اما شاید حضور پلار تک و پشم مرینوس در این گزینه بیشتر از همیشه بدرخشند؛ زیرا این مواد از وزن بسیار کمی برخوردارند. پس اگر امکان پرداخت هزینه‌های بالا را دارید؛ این متریال را فراموش نکنید. می‌توانید نمونه‌ای از پلار تک را در سویشرت Dynafit مدل Thermal Layer 4 Polartec W Hoody ملاحظه کنید.

شاید یکی از مهم‌ترین فاکتور‌هایی که برای خرید پلار کوهنوردی، نیاز دارید بدانید راحتی آن باشد. زیرا این پوشش، لایه میانی شماست و راحتی آن در کیفیت فعالیت‌هایتان به شدت تأثیر‌گذار است. بسیاری از برند‌ها برای راحتی بیشتر طبیعت‌گردان، طراحی برای مردان و زنان را به صورت مجزا تولید می‌کنند. همان‌طور که می‌دانید پوشاکی که مختص به بانوان مدل‌سازی می‌شوند، راحتی بیشتری برایشان به ارمغان می‌آورند. از نمونه‌های این طراحی می‌توان به کاپشن پلار protective مدل PR-17198 اشاره کرد.

در واقع حضور جیب در این دسته از پوشاک طبیعت‌گردی یک موهبت محسوب می‌شود! خصوصاً اگر این لایه را به عنوان یک لایه بیرونی استفاده کنید، می‌بینید که داشتن جیب با طراحی صحیح تا چه اندازه تأثیرگذار است. دقت کنید جیب‌ها باید به صورتی قرار بگیرند که با وجود کمربند کوله‌پشتی و بقیه موارد، دسترسی راحتی داشته باشند. توصیه می‌کنیم مدل‌هایی را انتخاب کنید که دارای جیب‌هایی زیپ‌دار با آستر مش هستند. این جیب‌ها می‌توانند دستان شما را در نبود دستکش از سرما نجات دهند و برای نگهداری لوازم کوچکتان جایگاه امنی محسوب شوند.

یکی از دلایلی که کاپشن پلار کوهنوردی هم به عنوان لایه میانی انتخاب خوبی محسوب شده و هم به عنوان لایه بیرونی استفاده می‌شود؛ تنفس‌ پذیری این پوشاک است. شاید تنفس‌ پذیری پلار کوهنوردی وابسته به مواد و متریال تشکیل دهنده آن باشد. اما در تولید این لایه میانی، اصول تنفس‌ پذیری به هر نحوی کاملاً رعایت می‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم پلار کوهنوردی، همچون لایه اول باید قابلیت تنفس‌ پذیری داشته باشد تا آب و بخار آن را در خود نگه ندارد و از خیس شدن لایه‌های زیرین جلوگیری کند. برای تنفس‌پذیری بیشترِ کاپشن پلار کوهنوردی، مطمئن شوید که آستر جیب‌های آن از مش استفاده شده و هر زمان که نیاز به عبور جریان هوا داشتید، زیپ‌های آن را باز بگذارید.

دوام و کیفیت تولید کاپشن کوهنوردی پلار از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا هیچ کس نمی‌خواهد با یک پوشاک آسیب‌دیده برنامه طبیعت‌گردی خود را ادامه دهد. بهتر است قبل از شروع برنامه، سلامت پوشاک خود را بررسی کنید تا هیچ گونه زدگی نداشته باشد. استفاده از زیپ‌های با کیفیت YKK در کیفیت آن نقش مهمی دارند. نمونه این زیپ‌های مقاوم را می‌توانید در کاپشن پلار Aimutu ببینید.

طراحی مناسب کاپشن پلار

طراحی مناسب این لایه میانی به فاکتور‌های زیادی وابسته است. در واقع چیزی در خصوص طراحی صحیح در هیچ چهارچوبی وجود ندارد. مدل‌سازی این پوشاک وابسته به سلیقه و نیاز‌های شما متفاوت است و طراحی ایده‌آل، منحصر به هر شخص است. داشتن کلاه یا نداشتن آن نکته‌ای است که باید هر فرد، شخصاً آن را تعیین کند. کلاه کاپشن می‌تواند گوش‌هایتان را از سرما حفظ کند؛ اما وزن آن را نیز بالا می‌برد.

پس با توجه به نیازهایتان تعیین کنید کدام گزینه برای شما مناسب‌تر است؟ اگر نیازی به کلاه ندارید به یقه کاپشن توجه کنید. بلندی یقه کافی است تا گردن شما را گرم نگه دارد و نکته مثبت و قابل توجهی در مدل‌سازی کاپشن پلار محسوب می‌شود.

نکته دیگر، طراحی آستین‌های کاپشن به حالت انگشتی است که برای افرادی که فعالیت‌هایی چون سنگنوردی در برنامه‌هایشان دارند؛ گزینه جالبی محسوب می‌شود. از طرفی مدل‌سازی بند و گیره‌هایی که در قسمت پایینی کاپشن پلار تعبیه شده، می‌تواند گرمای بدن شما را محفوظ نگه دارد و به حفاظت از شما کمک شایانی می‌کند.

نکته آخر

برای سخن آخر این بلاگ، باید بگوئیم بهتر است تمام خواسته‌هایتان را از یک لایه لباس انتظار نداشته باشید. اصول پوشاک کوهنوردی را فراموش نکنید و به ذهنتان بسپارید که لایه لایه لباس پوشیدن، پوشش شما را تکمیل می‌کند. بسیاری از افراد نیز تمرکزشان را روی انتخاب لایه عایق می‌گذارند و به همین دلیل از انتخاب صحیح کاپشن پلار کوهنوردی جا می‌مانند. اما مِن بعد، با کمک این بلاگ، خرید کاپشن پلار را به نحو احسنت ثبت خواهید کرد.

  • شما از کدام لایه میانی استفاده می‌کنید؟
  • فکر می‌کنید کدام یک از فاکتور‌های خرید کاپشن پلار اهمیت بیشتری دارند؟
در دنیای ما ماجراجویی کنید:
مروری بر مطالب ذکر شده

خلاصه بلاگ کاپشن پلار چیست و چه کاربردی دارد؟!

اگر اصول اولیه لباس کوهنوردی را به خاطر داشته باشید، خوب می‌دانید کاپشن پلار یک پوشاک میانی است. برای روزهای سرد، وجود کاپشن پلار از ضروریات محسوب می‌شود. اما باید بدانید پلار همیشه نیاز به یک لایه به عنوان عایق ضدآب احتیاج دارد زیرا خودش در برابر نفوذ آب مقاومتی ندارد.

ممکن است بین انتخاب کاپشن پر و پلار مردد بمانید، درست است که کاپشن پر سبک‌تر و کم حجم‌تر است اما به اصلا انتقال دهنده رطوبت نیست. یعنی اگر از تعریق بدن خیس شود، لایه‌های داخلی آن به سختی خشک می‌شوند و خیسی می‌ماند. همه خوب می‌دانیم خیسی در کوه می‌تواند منجر به چه مشکلات بزرگی شود.

اما کاپشن پلار خاصیت تنفس پذیری دارد و اجازه خروج لایه‌های بخار به لایه‌ی بیرونی را می‌دهد. اما شما می‌توانید در صورت نیاز از کاپشن پر و پلار همزمان استفاده کنید. گفتیم چیزی که اهمیت دارد لایه لایه لباس پوشیدن است. اگر اصول لایه پوشیدن را بلد باشید، می‌توانید آنها را با توجه به موقعیت و دما، مدیریت کنید.

در خرید کاپشن پلار بهتر است به چند مورد دقت کنید. اولین نکته مواد و متریال کاپشن است. معمولا پلارها از جنس پلی استر تولید می‌شوند و خاصیت خشک شوندگی سریعی دارند. اما درصد تراکم آنها متفاوت است. بدانید هرچه تراکم پلار بالاتر باشد، گرمای بیشتری حس خواهید کرد.

تمام تجهیزات و پوشاک کوهنوردی باید وزنشان چک شود تا مسبب سنگینی کوله و شما نشوند. کاپشن پلار نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما باید بدانید اگر پلار خیلی سبک انتخاب کنید، گرمای سبک و لایتی خواهید داشت. پس همه چیز را فدای وزن نکنید!

چه کسی است که راحتی در عمل را نخواهد؟! پس در انتخاب کاپشن پلار به راحتی و انعطاف پذیری آن توجه کنید. اگر کاپشن را به عنوان لایه‌ی بیرونی استفاده کنید، پس حتما وجود جیب یک مزیت خواهد بود. مخصوصا زمانی که دستکش همراه نداشته باشید، جیب‌های آستردار به گرم نگهداشتن بدنتان خیلی کمک می‌کند.

کیفیت و دوام کاپشن‌های پلار، آنها را خواستنی‌تر از هر وقت دیگری می‌کند. زیرا هیچ کوهنوردی دلش نمی‌خواهد با لباس آسیب دیده برنامه خود را شروع کند. مقاومت پلار در برابر سایش و مسائل دیگر، باعث می‌شود تا با اطمینان بیشتری اقدام به خرید کنید. راستی به جنس زیپ‌ها دقت کنید، اگر زیپ کاپشن خراب شود، عملا گرمای زیادی از لای آنها بیرون می‌رود و عملکرد کاپشن را خراب می‌کند.

قبلا هم اشاره کردیم، بازهم برای تاکید بیشتر می‌گوییم برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از لباس پوشیدن به دست آورید، حتما لایه لایه بپوشید. اما لایه‌ها را درست انتخاب کنید. هیچوقت نمی‌شود یک نسخه را برای همه‌ی برنامه‌ها و همه‌ی افراد پیچید. زیرا فاکتورهایی مانند فصل، دمای محیط، رطوبت یا خشکی و … در انتخاب پوشاک تاثیر گذار است.

ما در فروشگاه آنلاین و حضوری سیاه کمان هر نوع پوشاکی که احتیاج داشته باشید را داریم. از کالاهای تولید ایران گرفته تا محصولات اورجینال و محدود. برای خرید می‌توانید از طریق سایت با ما در تماس باشید. مشاوران فروش ما برای راهنمایی شما حاضرند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط