چه نکاتی در هنگام کوهنوردی در باران باید رعایت کنیم؟!

هر شکلی از کوهنوردی تجربه‌ای منحصر‌به‌فرد و بی‌همتا‌ست، فقط کافی است کمی از منطقه امن خود فاصله بگیرید. کوهنوردی در باران یکی از این تجربیات بی‌مانند است که جهانی از تصاویر، رنگ‌ها و صدا‌های مختلف را به رویتان می‌گشاید. انعکاس صدای برخورد قطرات باران به سنگ‌های ریز و درشت و پیچیدنش در سکوت کوهستان، رنگ سطوح شسته‌شده و آسمان ابری پر‌تراکم، زاویه‌ای دیگر از زیستن را به نمایش می‌گذارند.

نورد و پیمایش در مسیر شگفتی، زمانی به روح و تن آدم جان تازه‌ای می‌دهد که در حین برانگیختن هیجان، ایمن و بی‌خطر باشد. در این مقاله نکات مهم کوهنوردی در باران را به شما خواهیم گفت تا با دانش لازم و امنیت کافی، لذت کشف پدیده‌های تازه را به خود هدیه دهید و متفاوت زندگی کنید.

مزیت‌های کوهنوردی در باران؛ گذر‌گاهی رو به شگفتی

نورد و پیمایش در هوای بارانی در هر سطحی از کوهنوردی با آمادگی کافی و ذهنی متمرکز شدنی است و لذتی وصف‌ناپذیر به‌همراه دارد. باران، بسیاری را از آمدن به کوه منصرف می‌کند، چرا‌که آدم‌ها اصولا می‌ترسند از منطقه امن و همیشگی خود جدا شوند و ریسک‌پذیر باشند. اما وقتی جرات کنید تجربیاتی خواهید داشت که کمتر کسی به آن‌ها دست یافته‌است.

مسیر خالی و سکوت مطلق، از بار استرس‌های شما می‌کاهد. حتی شاید بتوانید پرنده و حیواناتی را ببینید که در مسیر‌های پر‌رفت‌و‌آمد کمتر پیدایشان می‌شود. یادتان باشد این تجربه با شناخت کافی مسیر و شرایط، ایمن می‌شود و در غیر این صورت، خطرناک و ناامن است.

کوهنوردی در پاییز با تزریق هوای تازه و پر‌اکسیژن، ریه‌های شما را تصفیه می‌کند و آلودگی و سموم زندگی شهری را از جان و تن‌تان می‌زداید. باران، برخی کوهستان‌ها را سرشار از بلوط و قارچ‌های خوراکی می‌کند تا طعم طبیعت را در هوایی بی‌نظیر بچشید و لذت ببرید. اگر خوش‌شانس باشید، بعد از کوهنوردی در باران شاهد رنگین‌کمان‌های کوهستان خواهید بود. منظره‌ای که ساختمان‌های بلند و هوای آلوده شهری مانع لذت‌بردن از آن می‌شوند. اما در کوه، هیچ مانعی نیست و شمایید و تابلوی بی‌بدیل طبیعت.

بدن و عضلات‌تان هنگام کوهنوردی در هوای بارانی بسیار فعال هستند و علاوه‌بر یاری‌رساندن به شما برای انجام موفق فعالیت‌تان کالری بیشتری می‌سوزانند. تردید نکنید و با شناخت ابعاد مختلف و رعایت نکات کوهنوردی در باران که در ادامه به شما خواهیم گفت کمی از زندگی ماشینی شهری فاصله بگیرید و استراحت کنید.

کوهنوردی در باران

کوهنوردی در باران‌های متفاوت؛ چالش‌های مختلف

هر آب‌و‌هوایی چالش‌های خاص خود را دارد. چه بخواهید در فصول گرم، کوهنوردی کنید یا در فصل‌های سرد و پر‌برف و باران، با کشمکش‌های خاصی دست‌و‌پنجه نرم خواهید کرد. شاید یکی از اهداف کوهنوردی هم همین باشد، روبرو شدن با هیجانات و خطرات و به سلامت بیرون آمدن از آن‌ها.  

هوای بارانی در هر فصلی به‌گونه‌ای خاص رفتار می‌کند. گاهی ایمنی در مواجه نشدن با آن است، چرا که خطرات قطعی و غیر‌قابل‌کنترل هستند. در این شرایط، کوهنوردی کار عاقلانه‌ای نیست. اما گاهی خطرات قابل‌پیش‌بینی و کنترل هستند. این وضعیت را می‌توان با آگاهی و هوشمندی کافی به سلامت تجربه کرد و از هیجان و چالش‌هایش لذت برد. شناخت انواع مختلف باران اولین قدم است تا بدانید چه چیزی پیش رویتان قرار دارد. به طور‌کلی می‌توان باران‌ها را در سه دسته طبقه‌بندی کرد:

باران‌های خفیف

رایج‌ترین نوع باران است و با وجود ایجاد لغزندگی خطرات زیادی با خود به همراه ندارد.

باران‌های شدید

هر‌چند این باران‌ها خطرناک‌تر هستند اما در این شرایط آب‌و‌هوایی در بسیاری از موارد با رعایت نکات لازم می‌توان کوهنوردی ایمن داشت.

طوفان‌های تندری

احتمال وقوع صاعقه در این شرایط بسیار بالا است و کوهنوردی ریسک زیادی دارد، اما غیر‌ممکن نیست.

هواشناسی کوهستان

کوهنوردی در باران تنها در وضعیتی ایمن است که مطمئن باشید لغزندگی مسیر به‌گونه‌ای نیست که نتوانید از تجهیزات کوهنوردی‌تان استفاده کنید. یادتان باشد این تجهیزات هستند که در شرایط خطرناک، ایمنی را برایتان تامین می‌کنند. اگر غیر‌قابل‌استفاده باشند خطر در کمین شما‌ست و حتی ممکن است به از دست رفتن جان شیرین‌تان منجر شود. پس پیش‌بینی و شناخت شرایط را جدی بگیرید.

شناخت مسیر، خطرات و موانع کوهنوردی در باران

پیش‌نیاز کوهنوردی در باران شناخت مسیر است. انتخاب راه‌های جدید و کوهستان‌های نرفته، اشتباه‌ترین کار است و می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری به‌همراه داشته باشد. مسیر‌های ناشناخته، چشم‌انداز شما را محدود می‌کنند، حاصل این مساله مواجه‌شدن با خطرات غیر‌قابل‌پیش‌بینی است. پس مسیر کوهنوردی در پاییز بارانی و سایر فصول را از قبل به خوبی بشناسید و تجربه نورد و پیمایش در آن را داشته باشید.

یکی از خطرات سطوح خیس در کوهنوردی، کاهش اصطکاک بین دست‌ها وکفش‌ها با سنگ است و حفظ نگه‌دارنده را با سختی روبرو می‌کند. احتمال لیز‌خوردن و سقوط در این شرایط افزایش می‌یابد. باران می‌تواند سنگ‌ها را سست و خطر ریزش‌شان را زیاد کند. این موضوع ایمنی کوهنوردانی که پایین یا در میانه کوه هستند را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

باران شدید ممکن است در عملکرد طناب‌ها هم اختلال ایجاد کند. طناب خیس سنگین است و احتمال آنکه در وضعیت‌های خاصی به درستی کار نکند زیاد است. محدوده دید در هوای بارانی کم و مه مانع از دیدن کامل مسیر می‌شود. سرما‌زدگی و کاهش عملکرد بدن در شرایط نداشتن لباس مناسب از دیگر خطرات کوهنوردی در باران است. یادتان باشد وضعیت آب‌و‌هوا را پیش از کوهنوردی به‌دقت بررسی کنید تا غافل‌گیر نشوید و در صورت شرایط جوی ناپایدار، زمان کوهنوردی خود را به تعویق بیاندازید.

فراموش نکنید در کوهنوردی می‌توان با خطرات مختلف مقابله کرد، تنها کافی است تجهیزات کافی به‌همراه داشت و آگاهانه تصمیم گرفت.

باران شدید ممکن است در عملکرد طناب‌ها هم اختلال ایجاد کند. طناب خیس سنگین است و احتمال آنکه در وضعیت‌های خاصی به درستی کار نکند زیاد است. محدوده دید در هوای بارانی کم و مه مانع از دیدن کامل مسیر می‌شود. سرما‌زدگی و کاهش عملکرد بدن در شرایط نداشتن لباس مناسب از دیگر خطرات کوهنوردی در باران است.

یادتان باشد وضعیت آب‌و‌هوا را پیش از کوهنوردی به‌دقت بررسی کنید تا غافل‌گیر نشوید و در صورت شرایط جوی ناپایدار، زمان کوهنوردی خود را به تعویق بیاندازید. فراموش نکنید در کوهنوردی می‌توان با خطرات مختلف مقابله کرد، تنها کافی است تجهیزات کافی به‌همراه داشت و آگاهانه تصمیم گرفت.

تجهیزات و لباس مناسب؛ رمز نورد و پیمایش ایمن در باران

بعضی از خیس‌شدن بیزارند و برخی دیگر عاشق رطوبت و نمناکی روز‌های بارانی‌اند، اما هیچ کوهنوردی دلش نمی‌خواهد که صعود و پیمایش را با پوششی خیس و سنگین چالش‌بر‌انگیز کند. برای به‌حداقل رساندن خیسی در زمان کوهنوردی در باران داشتن لباس و تجهیزات زیر ضروری است:

  • پوتین کوهنوردی ضد‌آب
  • شلوار، بلوز، کت و پانچو کوهنوردی و ضد‌آب
  • بیس جهت پوشیدن زیر لایه اصلی لباس‌ها
  • کوله و دستکش ضد‌آب
  • لباس‌های اضافی جهت تعویض در مواقع ضروری
  • کیسه پلاستیکی زیپ‌دار برای قرار‌دادن وسایلی مثل موبایل و کیف پول
  • کیف کمک‌های اولیه
  • غذا، آب و نوشیدنی‌های گرم و مقوی
  • جوراب، گتر و کلاه مناسب
  • تجهیزات صعود و فرود در مواقع لازم
  • طناب و باتوم کوهنوردی
  • چراغ‌قوه، هد‌لایت، نقشه و GPS

با داشتن پوشش و تجهیزات ضدآب، کوهنوردی در باران را به خاطره‌ای فراموش نشدنی تبدیل کنید و از تجربیات جدید خود لذت ببرید.

کوهنوردی در باران

چند نکته تکمیلی

هنگام کوهنوردی در باران وضعیت فیزیکی شما بیش از یک پیمایش ساده اهمیت دارد، نباید هیچ کوهی را دست کم گرفت. در موارد باران شدید بدن‌تان باید توانایی تحمل سرما را داشته باشد و بتوانید بدون توقف حرکت کنید.

علاوه‌بر فرم فیزیکی بدن، خواب کافی و غذای مقوی و به‌اندازه پیش از کوهنوردی در باران به داشتن نورد و پیمایشی موفق کمک می‌کنند. اگر در طی کوهنوردی در هوای بارانی احساس سرما کردید، لایه‌ای به لباس‌هایتان اضافه کنید یا کمی خوراک سبک و پرانرژی بخورید. کربوهیدرات و چربی، سوخت مناسبی در هنگام کوهنوردی هستند و کمک می‌کنند دما و انرژی بدن در سطح مناسبی حفظ شود.

همیشه یاد‌تان باشد خشک ماندن از خشک‌شدن پس از خیسی راحت‌تر است، فقط کافی است پیش‌بینی‌های لازم را از قبل کرده باشید و مجهز کوهنوردی کنید. داشتن لباس‌های ضدآب لازمه کوهنوردی در پاییز بارانی است.

تا حد امکان از پوشیدن لباس‌های نخی و پنبه‌ای در این هوا خودداری کنید، چرا‌که آب را به خود جذب می‌کنند و پیامد‌های ناخوشایندی به‌همراه دارند. نایلون و پلی‌استر بهترین انتخاب برای پوشش در هوای بارانی هستند. لباس‌هایی با رنگ‌های درخشان و فسفری در مه و دید محدود، بهتر قابل‌تشخیص هستند. دیدن این رنگ‌ها حتی می‌توانند شما و هم‌نوردان‌تان را در مواقع خستگی سر‌حال کنند، پوشیدن این لباس‌ها را فراموش نکنید.

از نوشیدن آب کافی در زمان کوهنوردی غافل نشوید. شاید در هوای بارانی و سرد کمتر احساس تشنگی کنید اما این دلیل خوبی برای نوشیدن کم آب نیست. هیدراته ماندن بدن از خستگی و فرسودگی در حین کوهنوردی جلوگیری و پیمایش را دلنشین‌تر می‌کند.

سخن آخر

کوهنوردی در باران زمانی بی‌خطر است که بدانید همه ابعاد مختلف این فعالیت هیجان‌انگیز را به درستی بررسی کرده‌اید و چیزی را از قلم نیانداختید. در شرایط نامساعد و ناپایدار جوی، هوشمندانه‌ترین کار عقب‌انداختن نورد و پیمایش است.

اما اگر وضعیت قابل‌کنترل باشد با رعایت نکات کوهنوردی در باران می‌توان خاطره‌ای فراموش‌نشدنی رقم زد. اگر با وجود همه پیش‌بینی‌ها باز هم با شرایطی ناپایدار و خطرناک روبرو شدید اولین نکته حفظ خونسردی است. با داشتن لباس و تجهیزات لازم و کنترل روحیه خود می‌توانید با موفقیت از این چالش بیرون آیید. استرس نگیرید و با احتیاط و توجه بیشتری قدم بردارید. آرامش داشته باشید و همه حواس‌تان را برای عبور از این شرایط جمع کنید.

کوهنوردی در پاییز بارانی بی‌نظیر است و شما را در دنیایی از رنگ و صدا غرق می‌کند. ایمن‌ترین و آشنا‌ترین مسیر را انتخاب کنید و اگر مبتدی هستید از نورد‌های ساده شروع کنید. در کوهنوردی‌های طولانی و پیچیده‌تر تجهیزات لازم را به‌همراه داشته باشید و اگر سطوح مختلف کوه برای صعود و فرود لغزنده و سست هستند سلامتی خود را به خطر نیاندازید. هوشمندانه بیاندیشید و آگاهانه تصمیم بگیرید تا با حفظ ایمنی، کوهنوردی در هوای بارانی را به تجربه‌ای به یاد ماندنی تبدیل کنید و به شجاعت خود ببالید.

در دنیای ما ماجراجویی کنید
تصویر خدمات

وسایل مورد نیاز در کوهنوردی پاییزی

پاییز که به پادشاه فصل‌ها معروف است؛ کمی به خودش می‌بالد و هیچوقت وضعیت درستی از آب و هوای آینده به بقیه نشان نمی‌دهد. گاهی حتی شاهد بارش برف در اواخر پاییز هستیم. با این حال، همیشه تماشای برگ‌های هزار رنگ این فصل، دل هر بیننده‌ای را گرم می‌کند. اما کوهنوردان و طبیعت‌گردها، کمی متفاوت از افراد دیگر عمل می‌کنند

ادامه مطلب

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط