سفر به شیراز

راهنمای سفر به شیراز

اگر قصد سفر به شیراز را دارید، پس تا حدودی از جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی این منطقه آشنا هستید که این کلان شهر را برای مقصد سفر خودتان انتخاب کردید. اما ممکن است این دغدغه‌ها را داشته باشید که چگونه مکان‌های مورد نظرتان را برای بازدید انتخاب کنید و یا اینکه برای رسیدن به شیراز چه روشی بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

باید بگویم تمامی این دغدغه‌ها در پایان این مقاله از بین خواهد رفت؛ زیرا به تک تک آنها به تفصیل خواهیم پرداخت. پس همراه مجله سیاه کمان باشید.

شیراز کجاست؟

دانستن اطلاعات دقیق جغرافیایی شهر شیراز قبل از سفر، خالی از لطف نیست. شیراز مرکز استان فارس می‌باشد که مساحتی در حدود 1268 کیلومتر مربع دارد. شیراز از جنوب به فیروز آباد و جهرم، از شمال به مرودشت و سپیدان، از غرب به کازرون و از سمت شرق با نی‌ریز، استهبان و فسا همسایه است.

شیراز از قدیمی‌ترین شهرهای ایران به حساب می‌آید و یافته‌های تاریخی نشان داده‌اند که نخستین ساکنان این خطه، در دوره ساسانیان می‌زیسته‌اند. کلان‌شهر شیراز در حال حاضر پنحمین شهر بزرگ کشور محسوب می‌شود.

مهم‌ترین فستیوال‌های شهر شیراز

هفته بزرگداشت شیراز که از 15 اردیبشهت شروع می‌شود و گاهی اوقات تا پایان ماه ادامه دارد، یکی از بزرگترین رویدادهایی است که در ین شهر شاهد آن خواهیم بود. از انجایی که شیراز در اردیبهشت، دست کمی از بهشت ندارد، یکی از پر مسافرترین زمان‌های خود را در این بازه زمانی تجربه می‌کند. به همین دلیل رویداد مهمی مانند «روز شیراز» در اردیبهشت قرار دارد.

فستیوال بعدی، هفته بزرگداشت حافظ است که در ماه مهر و فصل پاییز برگذار می‌شود. شاید بتوان اینطور نتیجه گیری کرد که در دو فصل بهار و پاییز که بیشترین مسافرت‌ها در شیراز شکل می‌گیرد، فستیوال‌هایی نیز اجرا خواهد شد.

البته مراسمات مذهبی که در محرم و صفر در سراسر ایران، برگذار می‌شوند در شیراز نیز به شکوه هرچه تمام‌تر اجرا خواهند شد.

اما «عروسی درخت نارنج» از آن دسته مراسم‌های سنتی است که این روزها ممکن است رو به کمرنگی رفته باشد. این رسم دیرینه و جذاب به این گونه است که اگر درخت نارنجی در سال گذشته ثمر خوبی نداده باشد، یکی از شاخه‌های آن را می‌برند و تور بر سرش می‌کشند و زنان آوازهای شاد سر می‌دهند، گویی عروسی برپا است. این کار برای برکت و باردهی مجدد درخت انجام می‌شود.

سفر به شیراز

بهترین زمان سفر به شیراز بر چه اساسی تعیین می‌شود؟

آب و هوای شیراز نیمه خشک است و شاید بی‌شباهت با تهران نباشد. میانگین دما در تابستان به 30 درجه می‌رسد، پس می‌شود گفت اگر گرمایی هستید، برای شما زمان خوبی برای سفر محسوب نمی‌شود. از طرف دیگر زمستان‌های آن سرد و سوزناک است که مسلما خیلی باب طبع افراد سرمایی نخواهد بود. اما بهار و پاییز به ترتیب دمای مطبوع و آب و هوای دلپذیری دارند.

اگر عاشق بوی بهار نارنج هستید، پس برایتان بهترین زمان اواخر فرودین و اردیبهشت است. اما بنظرم بهترین و بدترین نسبی است و نمی‌شود آن را به همه بسط داد. اگر کسی عاشق سکوت و باران باشد، چرا باید در فصل پُر تردد و گرم به شیراز برود؟! مسلما همچین فردی در زمستان تجربه‌ی دلپذیرتری خواهد داشت.

پس توصیه من به شما این خواهد بود با توجه به شرایط و خواسته‌های خودتان، زمان سفر را تعیین کنید. هیچ کتاب مقدسی درباره‌ی بهترین بودن وجود ندارد.

روش‌های سفر به شیراز

سفر به شیراز با اتوبوس

یکی از اقتصادی‌ترین راه‌ها برای رسیدن به به این شهر زیبا، اتوبوس است. اگر مبدا را تهران قرار دهیم، زمان رسیدن شما به مقصد حدودا 12 تا 13 ساعت خواهد بود. از لحاظ اقتصادی گزینه‌ی به صرفه‌ای است اما خب اگر زمان طولانی آن ممکن است منجر به خستگی زیادی شود، که اینها بستگی به میزان عادت شما به شرایط سخت دارد.

قطار؛ به صرفه و راحت اما طولانی

یکی از راحت‌ترین راه‌ها، تهیه بلسط قطار است که حتی می‌توانید از تخت آن استفاده کنید و در مسیر راحت بخوابید و استراحت کنید. اما باید بدانید زمانی در حدود 13 ساعت از شما میگیرد.

خطوط هوایی، سریع، لذت بخش

همیشه هواپیما، سریعترین راه برای رسیدن به هر مقصدی است. از انجایی که شیراز فرودگاه دارد، پس یک پرواز مستقیم و راحت را می‌توانید داشته باشید، با صرفه جویی وقت بسیار و راحتی زیاد. البته لازم به ذکر است که پر هزینه‌ترین راه نیز همین می‌باشد.

ماشین شخصی

اگر عاشق رانندگی در جاده‌های طولانی با موزیک مورد علاقه‌تان هستید، پس بهترین و البته به صرفه‌ترین راه برای شما، ماشین شخصی است. اگر با ماشین خودتان سفر را شروع کنید، می‌توانید در بین مسیر از شهرهای دیگر هم دیدن کنید و از همه مهم‌تر اینکه برای گشتن در داخل شیراز نیاز به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ندارید. اینکار علاوه بر صرفه جویی در زمان، از لحاظ مالی هم کمک خوبی برایتان خواهد شد.

شکم گردی در شیراز

شاید یکی از بهترین قسمت هر سفر، امتحان کردن غذاهای جدید و متنوع مقصد باشد. مخصوصا در شیراز که تنوع غذاهای خاص و مختص به منطقه بسیار زیاد است. پیشنهاد می‌کنم در سفر به شیراز حداقل یکی از غذاهای پیشنهادی که در ادامه معرفی می‌کنیم را امتحان کنید.

کلم پلو شیرازی را اگر امتحان نکرده باشید، قطعا اسمش را شنیده‌اید. بعد از سالاد شیرازی، کلم پلو در معروفیت حرف دوم را می‌زند. غذای محبوب دیگر شیرازی‌ها قنبرپلو است که خیلی‌ها معتقدند باید نام آن را گذاشت «غم بر پلو» از بس لذیذ است همه‌ی غم‌ها را از یادتان می‌برد.

شکم گردی در سفر به شیراز

آش کارده یا آش سبز، می‌تواند یک صبحانه دلپذیر و بومی خوبی باشد. اگر به گوشت علاقه دارید، هویج پلو انتخاب خوبی خواهد بود. اگر گیاه خوار هستید، رب پلو را امتحان کنید و اگر عاشق شیرینی هستید؛ شکر پلو بهترین گزینه خواهد بود.

می‌بینید برای هر سلیقه‌ای در شیراز غذا وجود دارد، اما با اینحال اگر دلتان فست فود و یا غذاهای کبابی خواست، با خیال راحت می‌توانید در رستوران‌ها آن را سفارش دهید. برای دسر هم چه چیزی بهتر از فالوده شیرازی؟!

برنامه سفر به شیراز در چهار روز

شیراز از آن شهرهایی است که باید با حوصله و در زمان زیاد به گشت و گذار پرداخت. اما حقیقت این است که فاکتورهای متفاوتی مانع از اقامت طولانی مدت در این شهر تاریخی می‌شود. مانند عدم نبود مرخصی از کار، هزینه اقامت بالا، هزینه حمل و نقل زیاد و … . با این تفاسیر بهتر است به صورت فشرده اقدام به دیدن اکثر جاذبه‌های گردشگری شیراز کنید. به طور مثال می‌توانید از برنامه زیر پیروی کنید:

روز اول سفر به شیراز

صبح از باغ عفیف آباد شروع کنید، ساعت بازدید معمولا از 8 صبح تا 12 ظهر و 4 عصر تا 7 شب می‌باشد، اگر دو ساعت زمان بگذارید، می‌توانید به خوبی باغ را بگردید. بعد از آن بهتر است سری به باغ‌های قصر دشت بزنید، دو ساعتی هم آنجا وقت سپری کنید تا زمان نهار فرا رسد. برای شکم گردی می‌توانید در راستای بلوار ستارخان به دنبال رستوران باب میلتان باشید. بعد از صرف نهار، به باغ ارم شیراز بروید و کیف کنید. در آخر روز اول، شبگردی در بلوار چمران را بهتان پیشنهاد می‌کنیم.

برنامه روز دوم سفر به شیراز

روز دوم را با باغ موزه نارنجستان قوام شروع کنید، بعد از آن سری به مسجد نصیر الملک یا مسجد صورتی بزنید که از قضا به یکی از زیباترین مسجدهای ایران معروف است. تلالو نور در شیشه‌های رنگی و ترکیب آن با کاشی‌های زیبا و معماری اصیل ایرانی، حقیقتا حیرت را در شما برمی‌انگیزد.

مسجد بعدی شاهچراغ خواهد بود که علاوه بر معماری، از لحاظ مذهبی جایگاه ویژه‌ای بین اهالی شیراز و مسافران دارد. بعد از نصیر الملک می‌توانید به آنجا نیز بروید.

مسجد نصیر الملک شیراز

بعد از این مکان‌های جذاب پیشنهاد می‌کنم شروع به گشت و گذار در مجموعه حمام، مسجد و بازار وکیل نمایید تا تلفیقی از زمان قدیم و حال را در یک قاب زنده داشته باشید. برای پایان بردن روز ارگ کریم‌خان و خانه شاپوری می‌تواند گزینه خوبی باشد. البته توصیه می‌کنم دربین گشت و گذارها حتما شکم‌گردی نیز داشته باشید.

سومین روز از سفر به شیراز

دو روز در شیراز بودن اما سری به سعدیه و حافظیه نزدن، عملا صبر زیادی می‌طلبد! پس بهتر است بیشتر از این منتظر نمانید و روز سوم را با باغ و موزه دلگشا شروع کنید با آرامگاه سعدی و حافظ ادامه دهید. اگر مایل باشید می‌توانید نهار را در رستوران هفت خان میل کنید. البته همیشه برای شکم گردی دستتان باز است. برای بعد از نهار باغ جهان نما و دروازه قرآن را در برنامه بگذارید.

روز چهارم سفر به شیراز

روز چهارم باید از شهر شیراز دور شوید و به سمت مرودشت بروید تا اوج تاریخ و شکوه ایران باستان را از نزدیک تماشا کنید. بله، همانطور که حدس میزنید وقت بازدید از تخت جمشید، نقش رستم، نقش رجب و در نهایت آرامگاه کوروش کبیر است.

سفر به خیر!

راه‌های سفر به شیراز را گفتیم، حتی برنامه پیشنهادی برای روزهای سفرتان ارائه دادیم. اما همیشه یادتان باشد که بهترین انتخاب و برنامه ریزی با توجه به موقعیت شما اتفاق می‌افتد نه تجربه‌ی دیگران! پس از تجربه‌های دیگران استفاده کنید اما تصمیم نهایی را خودتان اتخاذ نمایید. مجموعه سیاه کمان برایتان سفری امن و پر از خاطرات خوش را آرزو می‌کند.

در دنیای ما ماجراجویی کنید:
تصویر خدمات

لوازم سفر؛ بر چه اساسی باید جمع آوری شود؟

جمع آوری لوازم سفر شاید یک بخش ثابت داشته باشد، اما معمولا عواملی مثل نوع سفر، مقصد، تعداد روزهای اقامت و… در انتخاب لوازم ضروری سفر تاثیر می‌گذارند. اتفاقا همین مسائل تاثیرگذار است که گاهی اوقات فرد را گیج می‌کند و بستن ساک یا چمدان تبدیل به یکی از سخت‌ترین کارها می‌شود.

ادامه مطلب

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط