8:00 صبح - 8:00 شب
شنبه تا پنجشنبه
برخلاف شمال کشور و دریای خزر، خلیج فارس جزایر مختلفی دارد که میتوانیم آنها را به دو دسته مسکونی و غیرمسکونی تقسیم کنیم. هر کدام از جزایر خلیج فارس به نحوی با ویژگیهای تحسین برانگیزشان توجه بسیاری از افراد را نه تنها از میهن عزیزمان، بلکه از کل دنیا به خود جلب کردهاند. شاید مسألهای که جزایر خلیج فارس را اسرار آمیز میکند، آرامش و زیبایی در کنار جذابیت متفاوت آن است.
آبی نیلگون خلیج فارس در کنار جزایر زیبایی که همچون نگین در میان آن میدرخشند، روحتان را از مشغلههای زندگی شهری دور میکند. به همین دلیل است که سفر به جنوب و بازدید از جزایر خلیج فارس برای هر فرد، با هر نوع سلیقهای همیشه جذاب و منحصر به فرد بوده است.
در حقیقت خلیج فارس پرطرفدارترین مقصد برای سفر در جنوب غربی آسیا محسوب میشود. البته کشورهای دیگری از جمله بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان و امارات متحده عربی مانند ایران دارای جزایر مختلفی در خلیج فارس هستند اما کشور ما بیشترین مرز آبی را با این خلیج نیلگون دارد.
در این بلاگ معروفترین جزایر خلیج فارس را به شما معرفی میکنیم تا بتواند مقصد دلخواهتان را از میان جزایر خلیج فارس انتخاب کنید.
زمانی که نام جزایر خلیج فارس را میشنوید، قشم اولین اسمی است که به ذهنتان میرسد. در واقع جزیره قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس است و یکی از شهرستانهای استان هرمزگان محسوب میشود. البته لقب بزرگترین جزیره غیر مستقل جهان نیز متعلق به قشم میباشد. جزیره قشم در حدود 1500 کیلومتر مربع وسعت دارد. این مساحت ۲.۵ برابر جزیره بحرین است و بزرگتر از 22 کشور جهان محسوب میشود.
جالب اینجاست که بدانید جزیره قشم در تاریخ ایران نیز بسیار تأثیرگذار بوده و یک نقطه مرکزی برای ناوبری بین سرزمین پارس، چین و آفریقا محسوب میشد. هرچند بعد از گذر چند صد سال، همچنان جزیره قشم یکی از بهترین نقاط تجاری ایران برای خرید کالاهایی با قیمت مناسب به شمار میرود.
پس میتوانید در کنار لذت بردن از نقاط گردشگری، از خرید اجناس مورد علاقه خود با قیمتی بسیار مناسب نیز بهره بگیرید. فکر میکنیم برای بعضی از افراد، این موضوع خبر بسیار خوشحال کنندهای باشد، زیرا سلایق افراد در لذت بردن از سفر با هم متفاوت است اما جزیره قشم که لقب جزیرهای با عجایب هفتگانه را از آن خود کرده، برای هر سلیقهای مناسب است!
زیباییهای جزیره قشم هر فردی را به سوی خود صدا میزند.. از عجایب جزایر ناز که با جزر و مد و حرکت آب میتواند از جزیره قشم جدا شود و دوباره به آن بپیوندد، تا حضور در دره ستارگان که تجربهای مشابه از گشت و گذار در سیارهای دیگر برایتان به وجود میآورد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بومیان منطقه دلیل به وجود آمدن شکل عجیب این غار های تو در تو را افتادن ستارهها میدانند. حقیقتاً دیدن ستارهها از این نقطه نیز جذابیت متفاوتی دارد در حدی که گاهی نجومشناسان درسهای آموزشی رشته خود را در این منطقه تدریس میکنند.
از طرف دیگر، فرسایش آب و باد نیز تنگه چاهکوه را به عنوان یکی از زیباترین چشماندازهای طبیعی به وجود آورده. و همینطور با بالا آمدن آب میتوانید در جنگل حرا قایقرانی کنید!
این منطقه علاوه بر گونههای گیاهی و جانوری زیبا، با مجسمههای طبیعی و چینخوردگی کوهها ذوق طبیعتدوست شما را در وجودتان بیدار میکند. پارک کروکدیل قشم نیز اولین و بزرگترین پارک کروکدیل خاورمیانه ثبت شده که حدود 200 کروکدیل در آن نگهداری میشود.
غارهای زیادی نیز در جزیره قشم وجود دارد که در میان آنها غار نمکدان به عنوان طولانیترین غار نمکی جهان به ثبت رسیده است. غار نمکدان در قسمت جنوب غربی جزیره قرار دارد. این قسمت از قشم به صورت کوهستانی بوده و کوه نمکدان با ارتفاع 397 متر در آن قرار دارد.
میتوانید به کمک هواپیما یا قطار به بندر عباس برسید و از آنجا با کمک لنج و شناورهای آبی خود را به قشم برسانید. اگر با ماشین شخصیتان سفر میکنید، از راه زمینی به بندر پل بروید و به کمک کشتیهای ماشینبر یا همان لندینگ کرافت، به غرب جزیره قشم برسید.
همانطور که گفتیم جزیره ناز یکی از عجایب قشم است. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم جزیره ناز یکی از دلایلی است که به قشم لقب سرزمین عجایب هفتگانه را دادند. جزیره ناز همانطور که از نامش پیداست، با غمزه و کرشمه، در زمان تغییر جزر و مد به قشم میپیوندد یا از آن جدا میشود. اگر پا در این جزیره بگذارید دلیل این عشوه را بیشتر درک میکنید. زیرا زیبایی جزیره ناز مثالزدنی است!
در هنگام جزر آب دریا، شما شاهد سه صخره هستید که در کنار خلیج فارس خود نمایی میکنند. گرچه مدت زمان دیدار آن بسیار کوتاه است اما همین زمان کافی است تا بازدید کنندگان وارد این منطقه شوند و شاهد منظره جدیدی از تنگه هرمز و جزیره لارک در آن باشند.
به لطف بازدیدکنندگان و حمایت سازمانهای منطقه بسیاری از امکانات تفریحی در اطراف جزیره ناز فراهم شده است. پاراگلایدر، چتربازی، کایت بورد، جتاسکی، قایقسواری تا شتر سواری از نمونه تفریحات این منطقه میباشد.
جزیره ناز در نزدیکى سواحل شرقى قشم و جزئی از ژئوپارک جهانی آن است که محلی های منطقه آن را دو کَردَه مینامند. یعنی مکانی که نیمی از روز به خشکی وصل میشود و نیمی از روز در آب قرار میگیرد. جزیره ناز وسعتی در حدود سه هکتار دارد و خالی از سکنی است. اما کارشناسان اعتقاد دارند که این منطقه محلی برای استراحت ماهی گیران بوده است. در واقع افراد محلی چند سایبان و مکان استراحت از چوب و پلاستیک در آن ساختهاند.
میدانید که اواسط پاییز تا اوایل بهار بهترین زمان برای بازدید از جنوب کشور است. اما برای رفتن به این منطقه باید به جزر و مد خلیج فارس توجه داشته باشید. به خاطر موقعیت مکانی خاص جزیره ناز باید حدود 3 ساعت بعد از شروع جزر که آب شروع به پایین آمدن میکند به آنجا بروید و یک ساعت بعد از مد نیز باید به فکر بازگشت باشید. در صورت عدم بازگشت آب بالا میآید و شما را در شرایط نا به هنجاری گیر میاندازد. پس این مسأله را پشت گوش نیاندازید.
فاصله بین جزر و مد در خلیج فارس در حدود 6 ساعت است. با توجه به اینکه حتماً 3 ساعت بعد از جزر باید بروید و تا یک ساعت بعد از مد میتوانید در آنجا حضور داشته باشید. پس 4 ساعت وقت دارید که از زیباییهای این لوکیشن لذت ببرید.
همانطور که میدانید جزیره ناز در نزدیکی قشم قرار دارد و برای دسترسی به آن باید به قشم بروید. اگر از راه هوایی به این منطقه سفر میکنید میتوانید در کمتر از دو ساعت خود را به فرودگاه بین المللی قشم برسانید. از فرودگاه میتوانید ماشین کرایه کنید یا با کمک تاکسی به جزیره ناز برسید.
ممکن است با ماشین یا قطار خود را به بندر عباس برسانید و مسیر خود را ز آنجا شروع کنید. اگر قصد داشتید با ماشین شخصی به قشم بروید باید ابتدا به بندر پل برسید. سپس با ماشین وارد شناورهای خودروبر یا لندینگکرافت شوید و به بندر لافت بروید. جزیره ناز ۵۰ دقیقه تا بندر لافت فاصله دارد.
کیش به اندازهای در بین مردم ایران محبوب است که احساس میکنیم نیازی به معرفی ندارد! در واقع استقبال بازدیدکنندگان از کیش تا به امروز به حدی بوده که یک وجب ناشناخته بر روی آن باقی نمانده است!
اگر بخواهیم تمام ویژگیهای کیش را در یک جمله بگوئیم باید اشاره کنیم کیش فرصتی برای جشن و شادی است! انواع تفریحات مختلف در جزیره کیش برای قشرهای مختلف جامعه برنامه ریزی شده و البته تأثیر این نکته را نمیتوانیم انکار کنیم که کیش یک منطقه آزاد و محلی جالب برای ثبت خریدهای شماست! دیگر چه چیزی برای کسب شادی در یک سفر نیاز دارید؟ زیبایی؟ طبیعت؟ خرید؟ تفریحات مختلف؟ همه و همه در جزیره کیش برای شما مسافرین در کنار هم برنامهریزی شده است.
در حقیقت در این بلاگ وقت ما کم است و حرف برای گفتن بسیار! کیش چهارمین مقصد گردشگری جنوب غربی آسیا محسوب میشود و مکان های دیدنی کیش به تنهایی یک بلاگ بلند بالاست. اما در این قسمت ما نگاهی گذرا به انتخابهای شما در تفریحات کیش خواهیم داشت.
حتماً عکس بازدیدکنندگان کیش را در کنار یک کشتی غول پیکر، خصوصاً در هنگام غروب آفتاب زیاد دیدهاید. اولین مکان دیدنی کیش شاید همین پ کشتی غولپیکر یونانی باشد که در هنگام غروب آفتاب یک بکگراند زیبا برای عکاسی از زوجهای عاشق محسوب میشود.
شهر زیر زمینی کاریز نیز یکی از مکان های دیدنی کیش میباشد که بهتر است بازدید از آن را از قلم نیندازید. کاریز قناتی در عمق 16 متری با سقفی پوشیده از صدف و مرجان و به وسعت 10 هزار مترمربع است که در حدود 2500 سال قدمت دارد. در واقع کاریز برای جمعآوری، تصفیه و ذخیرهسازی آب شرب ساکنان ساخته شده بود. آکواریوم بزرگ جزیره کیش نیز جذابیت منحصر به فردی دارد. این آکواریوم با معماری زیبای خود، در گوشه شرقی کیش قرار گرفته و در حدود هفتاد نوع ماهی تزئینی و بعضاً کمیاب در آن قرار دارد.
شهر تاریخی و خالی از سکنه حریره، مسجد خاتم، آب انبار دو گنبد و پنج بادگیر کیش، درخت انجیر معابد یا درخت سبز، پارک آبی اوشن، پارک دلفینها، ساحل مرجانی، باغ پرندگان کیش، خانه مردم شناسی بومیان کیش، کلبه هور، گذر هنرمندان، خانه اعیانی کیش، بوستان آهو، پارک ساحلی سیمرغ و روستای باغو کیش از دیگر مکان های دیدنی کیش محسوب میشوند.
حال که تا کیش آمدید، بهتر است از تفریحات ورزشی بیبهره نمانید. غواصی، اسکوتر زیر دریایی، اسکی روی آب، پاراسیلینگ، موج سواری، شاتل و بنانا سواری، فلای بورد، جت اسکی، کریزی بوت، بیگ بال، کایت بوردینگ، قایق سواری با قایق های کف شیشهای، قایق های پدالی، موتوری و بادبانی، سافاری، دوچرخهسواری نیز از تفریحات آبی این منطقه است و میتوانید از لحظات هیجانآوری که برایتان به وجود آورده لذت ببرید. شما تجربه کدام یک از این تفریحات جذاب را داشتید؟
مساحت جزیره کیش 44 کیلومتر مربع است و در شهرستان بندر لنگه و ۱۲ کیلومتری شیب کوه قرار دارد. جزیره کیش از بندرعباس 250 کیلومتر، از بندر لنگه 90 کیلومتر و از هندورابی 28 کیلومتر فاصله دارد و برای رسیدن به آن راه های هوایی و زمینی وجود دارد. نزدیک ترین بندر به کیش، بندر آفتاب است که امکان لندینگ کرافت را برای شما فراهم میکند تا ماشینتان را وارد جزیره کنید.
سومین جزیره بزرگ خلیج فارس بعد از قشم و کیش، جزیره لاوان میباشد.ذخایر نفتی آبهای نزدیک جزیره لاوان بسیار قابل توجه است. شاید خیلی از افراد نام لاوان را به دلیل حضور نفت در آن بشناسید اما در حقیقت لاوان به همین خلاصه نمیشود و اگر به آنجا بروید بهشتی زیبا در انتظارتان خواهد بود.
جزیره لاوان زیبا و مرجانی را با نام مروارید خلیج فارس میشناسند. آفتاب، آرامش، شنهای سپید و زیبا در کنار خلیج نیلگون میتواند توصیف لاوان زیبا باشد. البته جزیره لاوان را با نام شیخ شعیب نیز میشناسند. امادر سال ۱۳۳۷ با پیشنهاد شرکت ملی نفت ایران نام آن را به لاوان تغییر دادند.
در بسیاری از ماه های سال گرمای شدیدی بر جزیره لاوان حاکم است. خصوصاً در فصل تابستان که دمای هوا به 50 درجه سانتی گراد میرسد. به همین دلیل است که پوشش گیاهی و جانوری خاصی در این منطقه وجود ندارد. البته اسفنج وحشی، گزو و چند گیاه دیگر پوشش گیاهی لاوان را تشکیل دادند. در کنار آن، آهوی جبیر، نهنگ و گوسفند وحشی در این منطقه وجود دارند.
جالب است بدانید ساحل لاوان برای تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی و سبز بسیار مناسب است. اگر در نیمه اسفند به جزیره لاوان سفر کنید ممکن است خوش شانس باشید و شاهد تخمگذاری لاکپشتها در سواحل آن باشید. این مدرکی است برای اثبات آن که چرا فصل زمستان بهترین فصل برای سفر به لاوان است.
بهترین راه برای رسیدن به جزیره لاوان از طریق بندر مقام است که در 20 کیلومتری لاوان قرار دارد. می توانید با قایق مسافت بین آنها را طی کنید.
جزیره لاوان از شمال شرقی به بندر مقام، از شرق به جزیره مارو و از جنوب به حوزه های نفتی رسالت، رشادت و سلمان میرسد و امکانات تفریحی قابل توجهی ندارد اما اقامتگاههای بومی مناسبی در سواحل آن ساخته شده است. البته امکان چادر زدن و کمپینگ نیز در ساحل لاوان وجود دارد که میتواند شبی لذتبخش را برایتان به وجود آورد.
جزیره مارو را به یاد دارید؟ حتماً بعد از جزیره لاوان، شیدور بهترین انتخاب برای بازدید است. در “بلاگ مالدیو ایران کجاست“ این منطقه را به طور کامل به شما معرفی کردیم. شیدور را به دلیل فراوانی مارهایش به نام جزیره مارو شناخته شده است و در نزدیکی لاوان قرار دارد.
صخرههای مرجانی، سواحل ماسهای و فعالیتهایی مثل ماهیگیری از جاذبههای جزیره مارو است که یکی از جزایر بکر و غیرمسکونی خلیج فارس محسوب میشود. یادتان باشد برای سفر به این منطقه تمام لوازم مورد نیازتان را به همراه ببرید زیرا هیچ امکاناتی در شیدور وجود ندارد. یادتان باشد با قایقی که ما را به جزیره مارو میبرد برای بازگشت هماهنگ کنید. زیرا رفت و آمد منظمی به شیدور وجود ندارد.
مارو زیستگاه مهمی برای عقاب دریایی دم سفید و لاک پشت های رو به انقراض پوزه عقابی هستند و به همین دلیل بکر بودن این منطقه اهمیت زیادی دارد. پس لطفاً برای محافظت از این اکو سیستم در فصل تخم ریزی لاکپشت ها به شیدور نروید!
جزیره شیدور در آبهای خلیج همیشه فارس قرار دارد و بخشی از شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان به شمار میرود. فرودگاه لاوان، نزدیکترین فرودگاه به این منطقه است و تنها یک و نیم کیلومتر بعد از لاوان میتوانید مالدیو ایران را ببینید. قایقهای زیادی وجود دارند که میتوانید با کرایه کردن آنها این مسیر را طی کنید.
از طرفی میتوانید خود را به بندر مقام در شهرستان لنگه برسانید و آنجا منتظر قایقی باشید تا شما را به سمت مقصد هیجانانگیزتان ببرد؛ اما اگر تصمیم دارید از سمت عسلویه به سوی مالدیو ایران حرکت کنید، باید بدانید یک سفر دریایی طولانی پیش رو دارید!
جزیره خارگ که آن را با نام خارک میشناسند، در زبان لاتینی به نام «آراکیا» معروف است. یکی از مهمترین بنادر صادراتی نفت خام در خلیج فارس است. دریانوردی از همان ابتدا در خلیج فارس مرسوم بوده و خارک نیز برای پهلو گرفتن کشتی ها محبوب بود. ولی فعالیتهای نفتی جزیره خارگ از حدود 6 دهه قبل آغاز شد.
جزیره خارگ طاقدیسی با شیب ملایم است که در قسمت غربی آن چهار کوه با نام های تخت، لشگری، گردن اشتر و دیدهبان وجود دارند. کوه دیدهبان در گذشته جایگزین فانوس دریایی خارگ بوده است.همچنین جزایر کوچکتری در شمال خارگ قرار گرفته که به «خارگو» شهرت دارند.
جالب است بدانید جلال آل احمد در کتابش جزیره خارگ را «درّ یتیم خلیج فارس» نام گذاری کردو با توجه به عدم رسیدگی کافی به منطقهای که تمام نقاط خاک آن تا به این حد ارزشمند است، باعث شده این نامگذاری غم انگیز و قابل توجه باشد.
شاید گرمای طاقت فرسا سفر به جنوب را سخت کند اما بسیاری از افراد به ذوق دیدن فیتوپلانکتونها تحمل هر چیزی را به جان میخرند.فیتوپلانکتونها موجودات آبی رنگی هستند که میتوانید آنها را در ماههایی از سال به شکل شب تاب در حاشیه سواحل بکر جزایر خلیج فارس مشاهده کنید. خصوصاً شبهایی که در ساحل خارک قدم میزنید میتواند بسیار اسرارآمیز و درخشان باشد!
زمینشناسان اعلام کردند که قریب یک میلیون سال از عمر خارک میگذرد. اما تنها در حدود چهارده هزار سال است سر از آب بیرون آورد و اظهار وجود کرده است. در حال حاضر،جزیره خارگ را به عنوان مرکز تأسیسات عظیم صدور نفت انتخاب شده و بخش بزرگی از خاک جزیره خارگ مورد بهره برداری شرکت ملی نفتکش میباشد.
در جزیره خارگ حیواناتی چون آهو، لاک پشت منقار عقابی، کاکایی، عقاب ماهیگیر، مار های بلند و سمی، بز عدانی، کلاغ هندی و آبزیانی چون خرچنگ، میگو و کوسه پلنگی دیده می شوند که نشان از پوشش جانوری غنی خارگ میباشد. قابل توجه است که بدانید خارک تنها زیستگاه محبوب آهوان در بوشهر است اما فعالیت بیش از حد واحدهاى صنعتى در خارک و شکار آهوان به مرور موجب انقراض نسل آنها میشود.
درخت پهن برگ لیل یا انجیر هندی، انجیر معابد، نخل، کنار، استخودوس و گیاهانی چون مورخش و کهور پوشش گیاهی جزیره خارگ را تشکیل میدهند.جالب است بدانید خارگ جزئی از معدود جزایر خلیج فارس میباشد که دارای آب شیرین است. چشمه، قنات و آبسنگهایی از آب شیرین در این منطقه دیده میشود.
تا چند وقت پیش برای رفتن به خارگ باید از فرمانداری نامه دریافت میکردید اما امروزه سخت گیری کمتری برای بازدید از آن میشود، اما بهتر است یک مجوز دولتی از بندر گناوه و بوشهر برای بازدید از خارک تهیه کنید.
جزیره خارگ بزرگترین جزیره غرب خلیج فارس میباشد و در 57 کیلومتری و شمال غربی بندر بوشهر و ۳۰ کیلومترى بندر ریگ قرار گرفته است. طول شمالی جنوبی خارگ در حدود 8 کیلومتر است و پهنترین قسمت آن 4 کیلومتر عرض دارد.
هر زمان که نام جزیره هنگام را می شنوید حتماً تصویر دلفین های بازیگوش در کنار ساحل زیبای خلیج فارس در ذهنتان نقش می بندد. تماشای شنا و پرش دستهجمعی دلفینها تصویری نیست که به سادگی از ذهن برود. البته بهتر است برای بازدید از آن صبح زود از خوابتان بزنید تا این خاطره را در ویژهترین حالت ممکن تجربه کنید. خصوصاٌ در ماههای آذر و دی که رفت و آمد دلفینها در اطراف جزیره هنگام بیشتر از قبل میشود.
شاید نکته قابل توجه دیگری که در خصوص جزیره هنگام توجه افراد را به خود جلب کرده، حفظ سنت توسط افرادمحلی هنگام است. به همین دلیل مسافران با بازدید از هنگام و آشنایی با چهره محلی آن، حال و هوای خاصی را تجربه میکنند.
مردم بومی در جزیره هنگام به وسیله ساخت صنایع دستی و ماهیگیری زندگی خود را میگذرانند. در اطراف اسکله می توانید زنان محلی را ببینید که با درست کردن نان محلی و سمبوسه های جنوبی پذیرای مسافران و گردشگران میشوند. حتی بعضی از بانوان این منطقه می توانند برایتان با حنا طرح های زیبا و موقتی طراحی کنند که در طول سفر چند روزه مانگار خواهد بود. به این هنر نقش ریختن می گویند که بسیار مورد توجه بانوان مسافر به جزیره هنگام واقع شده است.
البته جزیره هنگام، کمجمعیتترین جزیره خلیج فارس میباشد. در واقع هنگام تنها منزل 600 نفر افراد محلی است و در آن هیچ جاده و خیابانی ساخته نشده است. بازار سنتی هنگام یکی از معروف ترین نمونه های مشابه خود به شمار میرود.
البته از حق نگذریم ساحل نقرهای هنگام در شهرت این منطقه بی تأثیر نیست! در خاک این ساحل ذرات درخشانی وجود دارند که از نوعی کانی برق تشکیل شده است. این مواد در زیر نور آفتاب درخشش بینظیری را در چشمانداز ساحل به شما میدهد اما این موضوع همین جا به اتمام نمیرسد و به دلیل وجود فیتوپلانکتونها، این درخشش در شب نیز زینتبخش ساحل میشود. البته میدانید که حضور فیتوپلانکتونها همیشگی نیست و فقط در بعضی از ماههای سال اتفاق می افتد.
آب شفاف این منطقه به شما اجازه میدهد به راحتی آبزیان و ماهیهای منطقه را تماشا کنید همچون یک آکواریوم طبیعی در پیش روی شماست! در کنار آن،حیواناتی همچون غزال بومی ایران یا جبیر، لاکپشتهای پوزهعقابی، خرچنگهای دریایی و خاردم مصر نیز در جزیره هنگام دیده میشوند.
هنگام تنها 10 دقیقه با جزیره قشم فاصله دارد! در واقع جزیره هنگام در جنوب قشم قرار گرفته و تنها با کرایه یک قایق می توانید خود را به هنگام برسانید. پس ابتدا به اسکله کندالو بروید و 10 دقیقه بعد در ساحل نقره فام هنگام قدم میزنید.چندین پایگاه بزرگ نورافکنهای دریایی ایران برای هدایت کشتیها در هنگام قرار دارد.
بهترین زمان سفر به هنگام مانند سایر مقاصد جنوب کشور نیمه دوم سال است اما در ماه های آذر و دی می توانید شاهد بازی هیجان انگیز دلفین ها در اطرف ساحل باشید.
جزیره مینو دورترین جزیره از مرکز خلیج فارس است که در گذشته آن را صلبوخ مینامیدند. جزیره مینو در بین خرمشهر و آبادان که به منطقه آزاد اروند شهرت دارد قرار گرفته است. همانطور که گفتیم مینو در خلیج فارس قرار ندارد اما به دلیل زیبایی منحصر به فردی که در بین جزیره های جنوب کشور دارد، ما در بین معرفی جزایر خلیج فارس از آن نام بردیم.
نکته جالب در خصوص این منطقه آن است که از معدودترین نقاط جهان است که برای آبیاری نیازی به پمپ و دستگاه های مکانیکی ندارد. آبیاری در جزیره مینو به صورت طبیعی و با جزر و مد آب انجام می شود. در وقع پنج نهر در این ناحیه جريان دارد، كه دو نمونه از آنها از رودخانه جرف و سه تای ديگر از اروندرود به هم میرسند. به همین دلیل بیشتر مردم این جزیره به کشاورزی و دامداری مشغول هستند. نخل های منطقه نیز منزلی برای پرندگان مهاجر و نیزار های آن زیستگاه حیوانات وحشی از جمله گراز میباشد.
مردم ناحیه اورند بسیار مهمان نواز هستند. بیشتر مردم این منطقه را اعراب تشکیل میدهند و برای اقامت مسافران چندین مضیف در مینو ساختهاند. مضیف اقامتگاههای سنتی مختص اعراب است که از نی ساخته میشوند. این متریال مناسب ترین انتخاب برای آب و هوای ناحیه است.
همانطور که گفتیم جزیره مینو بین دو شهر آبادان و خرمشهر قرار دارد و به وسیله رودخانه اروند و اروند کوچک تر هم جدا می شود. شاید جالب باشد که بدانید تنها راه رسیدن به آن پلی بر روی رودخانه جرف است که در ضلع جنوبی جزیره مینو قرار دارد. از آبادان کمتر از نیم ساعت و از خرمشهر کمتر از ۱۵ دقیقه کافی است تا شما به این منطقه زیبا برسید.
در حقیقت نام پارسی آن راز است اما به دلیل آنکه اعراب آن را به زبان خود سری، و به مرور زمان سیری نامگذاری کردند. در جهان نیز به همین نام شناخته شده و نام پارسی آن از یادها رفته است. سیری در حدود 17 کیلومتر وسعت، فرمی ذوزنقه شکل و زمینی مسطح دارد و در در 72 کیلومتری بندر لنگه واقع شده است.
شاید جالب باشد که بدانید که راز جزیرهای صنعتی و نظامی میباشد. شرکتهای نفت در آنجا مستقر هستند و منازلی برای کارکنان آنها در منطقه در نظر گرفته شده است. برخلاف اذهان عمومی که فکر میکنند ورود خانمها به این جزیره ممنوع است؛ هر فردی با تهیه مجوز از فرمانداری ابوموسی میتواند سری به راز بزند!
البته دلیل این طرز فکر محیط کارخانهای و مردانه شرکت نفت است. اما افراد باید این طرز فکر را کنار بگذارند و سری به زیباییهای جزیره سیری بزنند. فقط قبل از برنامه ریزی برای باز دید از آن، گرفتن مجوز را فراموش نکنید.
سیری دارای معدن خاک سرخ است که در نوبه خود ارزشمند محسوب می شود اما از نظر پوشش گیاهی بسیار فقیر است. البته درختان نخل محدودی وجود دارند که تا حدی خرمای ساکنان سیری را تأمین میکنند.گونههای حیوانی مانند آهوهای جبیر، گربه، مار، آفتابپرست و کلاغها در این جزیره دیده میشوند. اما زمانی زیستگاه حیواناتی چون طوطی بوده که با ورود انسان ها و ساخت کارخانجات به مرور از بین رفتند.
البته سیری بومیان زیادی نیز ندارد! در واقع این مکان آب و هوای طاقت فرسا و شرایط زندگی دشواری دارد که هر کسی از پس آن بر نخواهد آمد اما برای یک گشت و گذار یک روزه به کسی آسیب نمیزند.
در انتهای این بلاگ، سیاهکمان آرزومند است که قدر زیباییهای بیهمتای جزایر خلیج فارس بیشتر دانسته شود و افراد در هنگام سفر به این نقاط، تمام تلاششان را برای حفظ و نگهداری نگینهای زیبای خلیج فارس داشته باشند. شما تجربه سفر به کدام یک از جزایر خلیج فارس را داشتید؟
هر آنچه که باید از کوه دنا بدانید! کوه دنا برخلاف باور عموم یک قله…
هواشناسی کوهستان؛ مهارتی برای کوهنوردی ایمن هواشناسی کوهستان و کوهنوردی پیوند عمیقی باهم دارند، زیرا…
راهنمای صعود به قله کرکس قله کرکس یکی از مهمترین رشته کوههای بخش مرکزی است…
علم کوه، فنی ترین قله ایران علم کوه قلهای در منطقه تخت سلیمان است که…
اطلاع از آخرین جشنواره ها و تخفیف های ویژه سایت
مجموعه سیاه کمان از تیر 1394 فعالیت خود را آغاز نمود. باعث افتخار است که توانسته ایم در راستای شعار "سیاه کمان حامی کوهنوردان" حمایت تمام قد خود را در بسیاری از برنامه ها به اثبات برسانیم.
مازندران، تنکابن، کریم آباد، سیاه کمان
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
ادامه مطلبجهت مشاوره رایگان با ما در ارتیاط باشید