تجهیزات سفر با دوچرخه

تجهیزات سفر با دوچرخه چه چیزهایی است؟!

اگر بگوییم تجهیزات سفر با دوچرخه خودش دنیایی جداگانه دارد، خیلی بی‌راه نگفته‌ایم. افرادی که قصد سفر و گردش‌های چند روزه با دوچرخه دارند، کم نیستند. البته واقعا این مدل از سفرها نیاز به انگیزه و اراده قوی دارد. اما علاوه بر آنها این تجهیزات مناسب است که می‌تواند منجر به تجربه‌ی دلپذیر گردد. اما سوال اصلی اینجاست؛ چه چیزی باید با خود ببریم؟! برای رسیدن به جواب سوال تا انتها بلاگ همراه ما باشید.

تعیین کننده نوع تجهیزات سفر با دوچرخه چیست؟!

قبل از هرچیزی باید نوع سفر خودتان را مشخص کنید تا بتوانید لوازم سفر با دوچرخه را به درستی انتخاب کنید. اگر قصد اقامت در هتل و یا انواع اقامتگاه را داشته باشید، مسلما نیازی به لوازم شبمانی ندارید، اما اگر برای یک ماجراجویی تمام عیار اقدام می‌کنید، پس حسابی داستان فرق دارد. به همین دلیل ابتدا به تجهیزات کمپینگ اشاره می‌کنیم.

تجهیزات سفر با دوچرخه

لوازم کمپینگ در سفر با دوچرخه

سعی کنید برای نوع از سفرها از قبل تجربه کمپ در طبیعت را داشته باشید، زیرا در این صورت خیلی راحت‌تر می‌توانید نیازتان را شناسایی کنید و لوازم بهتری انتخاب کنید. درست است الان یک چک لیست کامل به شما ارائه می‌دهیم اما همیشه نوع نیاز شما است که تعیین کننده‌ی تجهیزات سفر با دوچرخه خواهد بود.

کالای خواب سفر با دوچرخه

چادر کوهنوردی

یکی از اساسی‌ترین کالاها برای شبمانی در طبیعت، چادر است. حالا چرا چادر کوهنوردی؟! زیرا یکی از کم حجم‌ترین و در عین حال مقاوم‌ترین چادری است که برای کمپ وجود دارد. مخصوصا که قصد سفر با دوچرخه را داشته باشید، نیاز دارید تمام تجهیزات را در فضای بسیار کمی قرار دهید.

کیسه خواب

تجربه‌ی خواب راحت ممکن نخواهد بود مگر با داشتن کیسه خواب مناسب که شما را از سرمای محیط حفظ کند و در عین حال یک خواب راحت را برایتان رقم بزند. اگر نمی‌دانید چگونه یک کیسه خواب مناسب انتخاب کنید، با کلیک بر روی لینک زیر می‌توانید به اطلاعات مورد نیازتان برسید.

زیرانداز چادر و کیسه خواب

همیشه هرجا هستید، یک زیرانداز برای چادرتان داشته باشید. اینکار از سایش و کثیف شدن چادر جلوگیری می‌کند. زیرانداز کیسه خواب که انواع مختلفی دارد، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و سرما به کار می‌رود. تاثیر زیرانداز در حفظ گرمای کیسه خواب، بیشتر از چیزی که تصورش را می‌کنید. پس از این دو غافل نشوید.

ظروف و تجهیزات آشپزی در سفر با دوچرخه

گاز و سرشعله

وقتی صحبت از کمپ می‌شود، ناخودآگاه پای آشپزی در طبیعت نیز به میان می‌آید. برای آشپزی در همچین موقعیتی باید تجهیزات مناسب و البته کم حجم و کاربردی داشته باشید که شکستنی و سبک هم باشند. ظروفی که اغلب کوهنوردان از آن استفاده می‌کنند، تمام ویژگی‌های ذکر شده را دارد که برای سفر با دوچرخه نیز بسیار مناسب است.

حالا که خیالتان از بابت ظروف راحت شد، وقت آن است فکری برای طبخ غذا بکنید، در همچین مواقعی بهترین گزینه استفاده از سرشعله‌های مخصوص کمپ و طبیعتگردی است که در اندازه‌ها و قدرت‌های مختلفی وجود دارد که اتفاقا فضای کمی نیز اشغال می‌کنند.

بطری آب و فلاسک

اهمیت نوشیدن آب برای هیچ ورزشکاری، پوشیده نیست. پس همیشه قمقمه‌ی پر آب یا کمل بگ با خودتان داشته باشید. یک فلاسک برای نوشیدن مایعات سرد و گرم نیز، خالی از لطف نخواهد بود.

تجهیزات سفر با دوچرخه

میزان اهمیت اقامتگاه در سفر با دوچرخه

وقتی شما برای استراحت، اقامتگاه مشخصی داشته باشید، مسلما کمک بزرگی به خودتان کرده‎اید، زیرا دیگر نیاز به هیچ یک از وسایل بالا که ذکر کردیم، ندارید. به همین دلیل خیلی از دوچرخه‌سواران ترجیح میدهند شب را در اقامتگاه سپری کنند. البته کمپ با دوچرخه، واقعا روحیه‌ی ماجراجویی خاصی می‌طلبد که معمولا این افراد به راحتی فکر نمی‌کنند، بلکه هر چه سخت‌تر باشد، برایشان تفریح و ادونچر بیشتری به همراه دارد.

لوازم کاربردی و تجهیزات سفر با دوچرخه

فارغ از شبمانی در طبیعت، برای سفر با دوچرخه نیازمند یک سری لوازم ضروری هستید که بهتر است همیشه همراه داشته باشید. مانند:

کلاه ایمنی دوچرخه سواری

چه چیزی بالاتر از حفظ ایمنی و سلامت جان می‌تواند باشد؟! پس در اولین قدم کلاه ایمنی متناسب با دوچرخه و فرم سرتان تهیه کنید تا در هنگام رکاب زنی، ایمنی را رعایت کرده باشید.

پوشاک تخصصی دوچرخه سواری

ممکن است شما به نیت یک وسیله نقلیه به دوچرخه نگاه کنید، اما قبل از هر چیزی باید بدانید که این یک شاخه ورزشی است و مانند هر ورزش دیگری، تجهیزات و پوشاک تخصصی خود را دارد. لباس مناسب این ورزش، بسیار سبک است و معمولا پارچه‌ی آن خاصیت خشک شوندگی بالا دارد، تا در صورت تعریق، خیلی سریع خیسی از بین رود.

علاوه بر بلوز دوچرخه سواری، شلوارک و حتی شورت مخصوص آن موجود است که باعث ایجاد راحتی متناسب با رکاب زدن می‌شود و در عین حال از عرق سوز شدن جلوگیری می‌کند.

افراد با تجربه در حیطه سفر با دوچرخه توصیه می‌کنند همیشه بیش از یک دست لباس اضافه همراه خود داشته باشید، زیرا به دلیل تعریق نیاز به تعویض آنها دارید. درضمن از جوراب زاپاس هیچگاه غافل نشوید.

اگر بخواهیم به صورت موردی ذکر کنیم شما نیاز به: بلوز دوچرخه سواری، شورت مخصوص، جوراب و بادگیر دارید.

تجهیزات سفر با دوچرخه

چراغ دوچرخه، روشن کننده راه شما

حتی اگر برنامه سفر را طوری تنظیم کرده‌اید که رکاب زدن در شب ندارید، باز باید چراغ دوچرخه داشته باشید. این چراغ‌ها معمولا به جلو و عقب دوچرخه وصل می‌شوند و تا 6 متر جلوتر را روشن می‌کنند. البته میزان برد هر چراغ با دیگری متفاوت است که با توجه به نوع نیاز باید اقدام به تهیه‌ی آن کنید.

کیف و خورجین، عامل نظم تجهیزات سفر با دوچرخه

برای اینکه بتوانید تجهیزات مورد نیازتان را حمل کنید، نیاز به کیف و خورجین مخصوص دوچرخه دارید. یک کیف مناسب باید قابلیت تفکیک لوازم کوچک و بزرگ را داشته باشد تا موقع نیاز در کمترین زمان ممکن، دسترسی به آنها ممکن شود.

کیف کمک‌های اولیه

از اهمیت کیف کمک‌های اولیه هرچه بگوییم کم گفته‌ایم. وقتی در خانه هستیم معمولا کیت لوازم کمک‌های اولیه داریم، حالا تصور کنید در سفر با دوچرخه چقدر نیاز بیشتر این محصول به چشم می‌آید؟!

البته امیدواریم همیشه سفری ایمن را تجربه کنید اما اتفاقات غیرقابل پیش بینی هستند، پس بهتر است برای مقابله با آنها آماده باشیم.

لوازم تعمیر و نگهداری دوچرخه

همانطور که انسان نیاز به کیف کمک‌های اولیه دارد، دوچرخه نیز نیاز به لوازم نگهداری و تعمیر دارد! برخی از لوازمی که توصیه می‌شود داشته باشید شامل:

  • تلمبه فشار قوی
  • تایر یدکی نرم که قابلیت تا شوندگی داشته باشد
  • سیم دنده و ترمز یدکی
  • تیوب یدکی
  • یک بطری کوچک روغن
  • انواع آچار متناسب با دوچرخه

قفل دوچرخه

انتخاب قفل مناسب که به راحتی شکسته یا باز نشود، می‌تواند به حفظ امنیت اموال شما کمک بسیاری کند. در طی سفر قطعا مواردی پیش می‌آید که مجبور به ترک دوچرخه برای مدتی باشید، در همچین مواقعی با قفل کردن چرخ‌ها تا حدودی از دزدیده نشدن آن، می‌توانید مطمئن گردید.

تجهیزات سفر با دوچرخه

برخی از نکات ایمنی سفر با دوچرخه

اولین اقدام بررسی و تعمیر مداوم دوچرخه است. بخاطر بسپارید؛ سلامت دوچرخه، سلامت شما است.

در هنگام دور زدن با دوچرخه، حتما از دست خود برای علامت دادن به ماشین‌های در حال عبور، کمک بگیرید.

نصب چراغ و دید در شب الزامی است، علاوه بر آن می‌توانید از جلیقه یا نوارهای شبنما استفاده کنید تا نور را بازتاب دهند.

سعی کنید همیشه در معرض دید رانندگان باشید تا با دید کافی اقدام به سبقت از شما کنند. برای اینکار بهتر است از رکاب نزدن در لبه‌ی جاده شروع کنید. شاید این باور غلط وجود داشته باشد که هر چه کناره تر باشید، ایمن‌تر است، اما حقیقت عکس این است. باید یک میزان خطایی در نظر بگیرید، تا در صورت سبقت نادرست شما راه برای به شانه خاکی رفتن داشته باشید.

برای جلوگیری از تصادف، بهترین راه حفظ فاصله‌ی ایمنی با سایر وسایل نقلیه است.

حتما تجهیزات سیگنالی مانند GPS ، تلفن همراه و… داشته باشید. حتی برای اینکه بتوانید شارژ وسایل را در راه تنظیم کنید، از چند پاوربانک فول شارژ استفاده کنید. بخاطر داشته باشید امروزه همراه داشتن تلفن، از پایه‌های مراقبتی محسوب می‌شود.

اگر تنها سفر می‌کنید، بهتر است لوکیشن و یا مقصدتان را به یکی از نزدیکان بگویید تا اطلاع کافی از شما داشته باشند و خدای نورده در صورت بروز مشکل، بتوانند نیروهای امدادی را خبر کنند.

کم آبی می‌تواند شما را به سادگی از پا دربیاورد. پس همیشه آب کافی همراه داشته باشید. حتی بنظرم یک بطری اضافه‌تر ممکن است سنگین‌تر شود، اما امنیت و خیال راحتی بیشتری به شما می‌دهد.

خطرات سفر با دوچرخه

هیچ سفری به طور مطلق بی‌خطر نیست، اما حقیقت این است بعضی از سفرها خطرات بیشتری دارند، برای مثال در سفر با دوچرخه شما ممکن است با موارد زیر مواجه شوید.

  • تغییرات آب و هوایی و مواجه شدن با طوفان و…
  • خطر سرقت
  • احتمال تصادف
  • حمله حیوانات و حشرات

به همین دلیل توصیه می‌کنیم قبل از اقدام به سفر، اگر تجربه کافی ندارید، دوره‌های آموزشی مرتبط بردارید یا در ورکشاپ‌های افراد با سابقه شرکت کنید.

سخن آخر

سفر با دوچرخه یکی از راه‌های کم هزینه و در عین حال هیجان انگیزی است که می‌توانید آن را تجربه کنید، به شرطی که تجهیزات سفر با دوچرخه را مناسب انتخاب کنید و لوازمی که اسباب راحتی شما می‌شوند را بتوانید با خود حمل کنید.

در دنیای ما ماجراجویی کنید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط