معرفی و دانلود 7 برنامه مسیریابی کوهنوردی

شاید شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که علاقه زیادی به گشت‌وگذار در دل طبیعت و مناطق ناشناخته دارید؛ مشتاقید جنگل‌های سرسبز شمال، کوه‌های بلند غرب، خطه خلیج فارس و کویرهای شرق ایران را بگردید؛ اما ترس از گم کردن مسیر، لذت را از شما گرفته است. هر کسی نیاز دارد برای رفتن به یک مکان‌ ناشناخته، با مسیرها آشنا باشد، تا بتواند راه‌های رفت و برگشت را به‌راحتی پیدا کند. هرچند افراد ماجراجو و کوهنورد، حس ششم قوی‌تری، برای پیدا کردن مکان‌های ناشناخته دارند؛ اما جهت یابی در پیدا کردن مقصد، بسیار مهم است.

مردم در گذشته برای رفت‌وآمد و مسیریابی، از نقشه‌ها و ستارگان استفاده می‌کردند. ولی امروزه، دوره نقشه‌های کاغذی و قطب‌نماها به پایان رسیده است. با داشتن یک گوشی هوشمند ساده و نصب یک برنامه مسیریابی می‌توانید به هرآنچه که می‌خواهید دسترسی پیدا کنید. در ادامه به همراهان عزیز سیاه‌کمان، ۷ برنامه مسیریابی کوهنوردی را معرفی خواهیم کرد. ما سعی کرده‌ایم، بهترين برنامه مسير يابی را براي آيفون و اندروید در این بلاگ جمع‌آوری کنیم.

معرفی جامع ۷ نرم افزار جهت یاب

وقتی در حال ماجراجویی در محیط اطراف، مکان جدید یا ناشناخته‌ای هستید، پیدا کردن جهت‌ها اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند؛ به لطف تکنولوژی روز دنیا، به‌راحتی هر برنامه مسیریابی را که می‌خواهید،‌ بر روی گوشی همراه خود نصب کنید.

اپلیکیشن‌ های مسیریابی که در ادامه بررسی خواهیم کرد، دارای ویژگی‌هایی مانند سرعت،‌ دقت، ارتفاع و مختصات جغرفیایی و … می‌باشند. به‌این ترتیب با نصب برنامه‌ مسیریاب، بهترین قطب‌نمای مدرن را با امکاناتی فوق‌‌العاده بالا در اختیار دارید.

۱ارتفاع سنج کوهنوردی Peak Visor

تا حالا برایتان پیش آمده است که بالای یک تپه یا کوه باشید و بخواهید نام قله‌هایی که در اطرافتان هست، را بدانید؟ در برنامه ارتفاع سنج Peak Visor، با استفاده از فناوری واقعیت افزوده می‌توانید دوربین گوشی را به سمت کوه مورد نظر گرفته و اطلاعات کاملی مانند ارتفاع کوه، ذخایر موجود در کوه، برجستگی توپوگرافی و … را دریافت کنید. حتی اگر تصاویری از برنامه‌های کوهنوردی قبلی خود دارید، می‌توانید همچنان با وارد کردن تصاویر در ارتفاع سنج peak visor متوجه شوید در چه قله‌هایی بوده‌اید.

برنامه مسیریابی کوهنوردی پیکی‌ ویزور می‌تواند نام و ارتفاع یک میلیون و 16 هزار و 861 قله معروف دنیا را مشخص کند! برای آشنایی با بلند‌ترین قله‌های معروف، به بلاگ هفت قله، هفت قاره  در سایت سیاه‌کمان مراجعه کنید.

همچنین ارتفاع‌سنج PeakVisor برای هر نوع ورزش زمستانی در کوهستان بسیار مفید است. نقشه‌های سه بعدی توپوگرافی به درک بهتر زمین کمک می‌کند و اطلاعات دقیقی در مورد تله‌کابین، پیست اسکی، و مسیرهای اسکی محبوب در منطقه ارائه می‌دهد.

حتی اگر به اینترنت هم دسترسی نداشته باشید، به‌راحتی نقشه مکان موردنظرتان از قبل دانلود کرده و استفاده کنید. فایل دانلود شده، اطلاعات کاملی را در مورد رشته کوه‌ها و مسیرهای کوهنوردی، در اختیارتان می‌گذارد. همچنین نقشه‌هایی از مناطق مختلف جهان نیز، در اپلیکیشن مسیریاب Peak Visor وجود دارد.

مسیرهای پیاده‌روی موجود در نقشه‌های سه‌بعدی PeakVisor به شما کمک می‌کند تا مسیر مناسبی برای خود بنویسید که شامل ارزیابی مسافتی است که می‌توانید در آن پیاده‌روی کنید، همچنین مشخصات ارتفاع مسیر و زمان تخمینی آن را ارزیابی کنید.

یک مزیت بسیار جالب اپلیکیشن ارتفاع سنج پیکی‌ویزیور، اطلاع از شرایط جوی مناطق کوهستانی می‌باشد.

 

۲برنامه جهت یاب Wikiloc

با برنامه مسیریابی ویکی‌لاک هیچ‌موقع گم نمی‌شوید!

جهت یاب پرطرفدار Wikiloc که بیش از یک میلیون‌بار، توسط اشخاص مختلف دانلود شده است، یک چی‌پی‌اس سیار می‌باشد. از قابلیت‌هایی که با دانلود اپلیکیشن مسیریاب Wikiloc می‌توان از آن بهره‌مند شد، دسترسی به نقشه‌های توپوگرافی سراسر جهان، در حالت آفلاین است.

علاوه بر این، می‌توانید مکانتان به صورت آنلاین با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارید. اپلیکیشن مسیریاب ویکی‌لاک، قابلیت پیش‌بینی هوا، گرفتن عکس از مناطق و اشتراک‌گذاری آن را نیز دارد. بنابراین دانلود نرم‌افزار Wikiloc می‌تواند یک پیشنهاد خوب، برای هر شخصی باشد.

فعالیت‌هایی مانند دویدن، دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، کوهنوردی، قایقرانی و ۴۵ فعالیت متفاوت دیگر، در این برنامه جهت یاب موجود است؛ پس دوستانتان را هم از فعالیت‌های روزانه‌تان، باخبر کنید.

فعالیت‌های فضای باز خود را با GPS بر روی نقشه پیگیری کنید؛ موقعیت های جغرافیایی مختلف را اضافه کنید؛ در طول مسیر عکاسی کنید و همه آن‌ها را مستقیما در حساب کاربری درون اپ آپلود کنید. همزمان می‌توانید، آماری مثل سرعت، فاصله و ارتفاع را در نمودار پروفایلتان دریافت نمایید.

 

۳اپلیکیشن مسیریابی HERE WeGo

اپلیکیشن کوهنوردی به ما اجازه می‌دهد که بدون نگرانی از گم شدن در محیط اطرافمان، بتوانیم از مسیرمان لذت ببریم! حتی در دور افتاده‌ترین مناطق دنیا نیز، می‌توانیم راهمان را پیدا کنیم.

HERE WeGo، یکی از نرم‌افزارهای کوهنوردی برای گوشی‌های همراه است که با آن می‌شود، نقشه‌های به‌روز از مناطق مختلف جهان را دانلود و بدون دسترسی به نت گوشی استفاده کنید.

برای اینکه از برنامه مسیریابی Here WeGo استفاده کنید، کافی‌ست جی‌پی‌اس گوشی خود را روشن کنید. اطلاعات بدست آمده، به صورت صدای پشتیبان نیز در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. در حین رانندگی هم می‌توانید از این برنامه جهت یاب استفاده کنید. با برنامه جهت یاب Here wego، هر نقطه‌ای که بر روی نقشه مشخص کرده‌اید را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

 

۴برنامه جهت یاب My Tracks

کمپانی گوگل، برنامه مسیریابی My Tracks را جهت ثبت فعالیت‌های ورزشی، توسعه داده است. نخستین قابلیت مورد توجه در اپلیکیشن مسیریاب، ثبت تمامی ابعاد حرکتی کاربر مانند مسیر، سرعت، مسافت طی شده و ارتفاع مکان می‌باشد.

همچنین، در صورتی‌که مایلید اطلاعات دقیق‌تری از واکنش‌‌های بدن‌تان داشته باشید، می‌توانید از این اپ استفاده کنید؛ چندین سنسور در موبایل، فعالیت‌های بدنی شخص را تحت‌نظر قرار می‌دهند و برنامه مای ترک، این نتایج را دریافت و آنالیز می‌کند. از جمله‌ی این سنسورها می‌توان به ZephyrHxM ، Polar WearLink و +ANT اشاره کرد.

از معایب اپلیکیشن کوهنوردی My Tracks، ظاهر نه چندان زیبای صفحه می‌باشد. پس‌زمینه مشکی و کلیدهای رکورد، المان‌های ساده‌ی صفحه‌ی این ارتفاع‌سنج هستند.

امکان ذخیره‌ی اطلاعات در گوگل درایو و اشتراک‌گذاری آن‌، از طریق شبکه‌های اجتماعی در اپلیکیشن مسیریاب My Tracks وجود دارد. این اپِ ارتفاع‌سنج برای گوشی‌های اندرویدی عرضه شده است.

پخش ویدیو
مطالب این بلاگ را در غالب پادکست نیز می‌توانید گوش کنید.

رادیو سیاه کمان

 

۵– اپلیکیشن مسیریابی و ارتفاع سنج Altimeter

برنامه Altimeter یک اپلیکیشن مسیریاب و ارتفاع سنج است که مناسب عاشقان فعالیت در فضای باز و کوهنوردی می‌باشد. این اپلیکیشن کوهنوردی به ما کمک می‌کند که در مورد مسیر و ارتفاع آن تصمیم‌گیری درستی داشته باشیم.

Altimeter با استفاده از داده‌ها و جی‌پی‌اس گوشی، میزان ارتفاع کوهنورد را از سطح زمین اندازه‌گیری می‌کند. دقت داشته باشید که برای اجرای آن، به نقطه مکانی و اینترنت احتیاج خواهید داشت.

 

۶برنامه جهت یاب Relive

یکی از اپ‌های جهت یاب که می‌توانید با آن از مسیر ورزشی‌تان نقشه‌ای تهیه کنید، Relive است. این اپلیکیشن مسیریاب یک خروجی دو دقیقه‌ای می‌‌سازد که با انتخاب آهنگ مورد علاقه‌تان و عکس‌هایی که در مسیر گرفته‌اید، می‌توانید آن را زیباتر سازید.

میلیون‌ها دونده، دوچرخه سوار، کوهنورد و سایر ماجراجویان، با مسیریاب Relive می‌توانند فعالیت‌های ورزشی خود را با دوستان‌شان به اشتراک بگذارند؛ شما کافیست هنگام بیرون رفتن از خانه برنامه را اجرا کرده و گزینه‌ی Record را لمس کنید؛ پس از پایان مسیر نیز، گزینه Finish را فشار داده و تصاویری که در آن روز گرفته‌اید را وارد برنامه کنید؛ سپس برنامه، مسیر طی شده را به صورت کلیپی زیبا می‌سازد.

 

۷اپ مسیریاب GPX VIEWER

با برنامه GPX VIEWER، فرق بین ایمن بودن یا نبودن در مسیر را متوجه می‌شوید. این برنامه به ما بهترین راه‌ها را در محیط پیش رو نشان می‌دهد؛ و در عین حال، سطح دشواری مسیر و طبیعت اطراف را بررسی می‌کند. رابط کاربری زیبا و رایگان در کنار نقشه‌های آفلاین در این برنامه، آن را به یک مسیریاب خوب تبدیل کرده است.

با برنامه مسیریابی GPX VIEWER می‌توانید، آدرس مقصد را در فیلد موردنظر جست و جو کرده و جهت حرکت را بیابید. علاوه بر این، برنامه قابلیت دسترسی به عکس‌های هوایی و نقشه‌ها را نیز دارد. پس از دانلود این فایل (نقشه)، در حالت آفلاین نیز می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

سخن پایانی سیاه کمان

وجود صدها برنامه مسیریابی در این حوزه، نشان‌دهنده اینست که همراه داشتن یک اپ مسیریاب کوهنوردی، از جمله موارد ضروری ورزش در فضای باز می‌باشد. در این بلاگ سعی کرده‌ایم بهترین برنامه مسیریابی را به شما معرفی کنیم.

اگر شما هم اپلیکیشن کوهنوردی دیگری می‌شناسید، می‌توانید آن را با ما و سایر کوهنوردان عزیز به اشتراک بگذارید.

در دنیای ما ماجراجویی کنید:
آپدیت مطالب

برنامه مسیریابی محبوب؛ استراوا Strava  

برنامه‌ی مسیریابی دیگری که این روزها بسیار پرطرفدار است، اَپ استراوا می‌باشد. استراوا یک برنامه مسیریابی مبتی بر GPS است که اولویت آن تشخیص مکان انجام فعالیت‌های شماست. اما علاوه بر موقعیت جغرافیایی، امکانات متنوع دیگری دارد.

بیشترین استفاده از این اپلیکیشن در زمینه‌های دویدن، شنا، دوچرخه سواری و هایکینگ است. اما برای ورزش‌های دیگر نظیر یوگا، ورک اوت‌های روزانه و… نیز کاربرد دارد. کافی است از طریق منو، نوع فعالیت خودتان را انتخاب کنید. به طور کلی می‌توانید از استراوا برای دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری، قایق رانی، اسکیت، کایاک، کایت سوف، اسکی، ردیف، اسنوبرد، کفش برفی، پاروی ایستاده، موج سواری، شنا و … استفاده کنید.

برای استفاده ساده و کم، نسخه رایگان استراوا کافی است. اما اگر به دنبال ویژگی‌های بیشتری هستید، می‌توانید با پرداخت ماهی 5 دلار، به مشترک ویژه تبدیل شوید و از امکانات خاص‌تری استفاده کنید. البته قبل از خرید اشتراک، می‌توانید یک ماه به صورت رایگان از امکانات ویژه‌ی آن استفاده کنید تا به نوعی تست کرده باشید. اگر راضی بودین، بعد از یک ماه، اقدام به خرید اشتراک کنید.

شاید سوالتان این باشد که نسخه رایگان بهتر است یا پولی؟ در جواب باید بگوییم اگر می‌خواهید در دویدن و دوچرخه سواری از آن استفاده کنید، یا هرچند یکبار در چالش‌های آن شرکت کنید، نسخه رایگان آن کاملا کافی است. اما اگر به دنبال ثبت مسیر جدید و به فکر رقابت در چالش‌های بزرگتر هستید، نسخه پولی آن برای شما ضروری می‌باشد.

استراوا در سال 2018 به دلیل اینکه نقشه‌های بسیار دقیق و با جزئیاتی را نشان می‌داد، مورد انتقاد قرار گرفت که با این کار، امنیت افراد ممکن است در خطر باشد. بعد از آن، گزینه‌ی پرایوت (خصوصی کردن اطلاعات) را عرضه کرد. با این ویژگی اگر مایل نیستید عموم افراد به اطلاعات فعالیت‌های شما و موقعیت مکانیتان دسترسی داشته باشند، می‌توانید صفحه فعالیت خود را از حالت پابلیک به خصوصی تبدیل کنید و تنها دوستانی که مایلید با آنها در ارتباط باشید را دنبال کنید.

یکی از ویژگی‌های جذاب استراوا، بخش اجتماعی بودنش است. شاید خیلی از ماها علاقه داشته باشیم فعالیت‌های ورزشی خودمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم اما در فضای مجازی مانند اینستاگرام ممکن است دنبال کننده‌هایمان علاقه‌ای به موضوع ورزش نداشته باشند، از همین رو اشتراک گذاری در آنها خیلی باب دلمان نخواهد بود.

اما در اپلیکیشن استراوا، شما امکان این را دارید، جزیئات هر نوع فعالیت ورزشی را همراه با عکس و نقشه مسیر، به اشتراگ بگذارید و از قضا افراد علاقه‌مند به موضوع شما را دنبال کنند. حتی امکان لایک و کامنت گذاشتن نیز فعال است.

علاوه بر این، می‌توانید در چالش‌های جهانی استراوا شرکت کنید و به نوعی تجربه فعالیت گروهی را به دست آورید. حتی می‌توانید با افراد دیگر، ترکیب یک گروه و چالش مختص به خودتان را بدهید. در این زمینه حسابی دستتان باز است.

اما باید این نکته را نیز ذکر کنم که مصرف باطری این برنامه، بسیار زیاد است. یعنی در یک فعالیت چند روزه، اگر بخواهید همیشه اپ استراوا را باز نگهدارید تا ثبت رکورد کند، به مشکل تمام شدن باطری در ساعت‌های اولیه برخورد می‌کنید.

درضمن شما می‌توانید ساعت‌های هوشمند خودتان را با اپ استراوا مچ کنید تا اطلاعات دقیق‌تری نظیر ضربان قلب و میزان اکسیژن را نیز اندازه بگیرید. (البته اگر ساعت دارای سنسورهای اندازه گیری این موارد باشد.)

  1. داود بیات

    6 مهر 1402

    هنوز نسب نکردم ولی باید خوب باشه

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط