برپایی چادر

نکات برپایی چادر که هر طبیعتگرد و کوهنوردی باید بداند!

برپا کردن چادر کار سختی نیست، اما اینکه کجا و چه نکاتی رو برای برپایی چادر باید رعایت کنید، مساله حائز اهمیت است. از آنجایی که سفرهای ماجراجویانه این روزها بیش از هر زمان دیگری رایج است، تعداد افرادی که کمپ می‌کنند دست کمی از اقامتگاه‌ها و هتل‌ها ندارد. اما آیا در هر شرایطی می‌شود چادر برپا کرد؟ اصلا چه چادری مناسب است؟!

اگر شما هم قصد سفر به صورت ماجراجویانه و اقتصادی را دارید، حتما در ادامه همراه ما باشید تا علاوه بر سوال‌های بالا، به جزئیات این نوع سفرها بپردازیم.

چند نوع چادر داریم؟!

در قدم اول بهتر است بدانید چادرها به دو دسته تخصصی و غیرتخصصی تقسیم می‌شوند. اکثر چادرهایی که در سفرهای شهری می‌بینید، غالبا در درسته غیرتخصصی‌ها جا می‌گیرند. این چادرها معمولا به صورت فنری هستند و وزن زیادی دارند به همین دلیل در کمپ‌های ماجراجویانه که دل به طبیعت می‌زنید خیلی کارایی ندارند.

چادرهای تخصصی درست همان چیزی هستند که برای کمپ در طبیعت، صعود و کوهنوردی به آنها نیاز دارید. این چادرها نه تنها وزن سبک‌تری نسبت به غیرتخصصی‌ها دارند، بلکه دارای تیرک‌های مقاوم‌تری نیز هستند. به همین دلیل در باد و باران یک گزینه امن محسوب می‌شوند.

اگر دقت کرده باشید در حین اینکه چادرها را لحاظ تخصصی و غیر از آن دسته بندی کردیم، اشاره‌ای به مدل آنها نیز داشتیم که به دو نوع فنری و عصایی تقسیم می‌شوند. خوب است بدانید اکثر چادرهای تخصصی عصایی هستند؛ یعنی دارای تیرک می‌باشند. برخی از چادرهای مسافرتی نیز همچین ویژگی دارند اما نقطه متمایز کننده آنها در جنس و مقاومت تیرک‌ها به شمار می‌رود.

بر پا کردن چادر

نکات برپایی چادر در سفرهای شهری

برای داشتن یک سفر اقتصادی و مقرون به صرفه شما ممکن است برای اقامت چادر زدن را انتخاب کنید که در نوع خودش هیجان خاصی دارد. اما حتی چادر زدن در مکانی که شهری است نیز نیازمند رعایت یک سری نکات می‌باشد، اما نگران نباشید سختگیری آن به پای کمپ در طبیعت نیست!

قبل از هرچیزی حتما به تابلوهای اطلاع دهنده توجه کنید. خیلی از مکان‌های عمومی که شما برای کمپ انتخاب می‌کنید، تابلو هشدار «چادر زدن در این مکان ممنوع است» را دارند!

نسبت به حفظ نظم محیط مسئول باشید. تصور کنید مسافران به شهر شما بیایند و با برپا کردن چادر در هر نقطه‌ای که دلشان خواست، نظم منطقه را برهم بزنند، چه حسی پیدا می‌کنید؟! پس بهتر است هر چه بر شهر خود نمی‌پسندید را بر شهر دیگران نیز مپسندید!

ممکن است بپرسید نظم محیط چیست؟! نظم محیط شامل سر و صدای اضافه نداشتن، وسیله‌ها را در معابر رها نکردن، خودداری کردن از پهن کردن البسه خیس در مکان‌های عمومی. هرچیزی که زیبایی شهر را از بین ببرد باید از انجام آن جلوگیری شود.

از همه مهم‌تر احترام به فرهنگ و مردمان بومی آن منطقه است. با اینکه همه در یک کشور زندگی می‌کنیم اما ایران کشوری است با اقلیم و فرهنگ‌های متنوع، بنابراین سعی کنید در هرجایی هستید، قبل از هرچیزی به فرهنگ و آداب منطقه احترام بگذارید.

تنها نکته‌ی ایمنی که باید رعایت کنید اجتناب کردن از روشن کردن گاز در داخل چادر است. شاید برایتان سخت باشد باور این موضوع که هر ساله تعداد زیادی از مسافران دقیقا به همین دلیل جان خود را از دست می‌دهند. تجمع گاز کربن دی اکسید، اختلال در تنفس را به وجود می‌آورد و در نهایت خفگی را به همراه دارد. یک مرگ خاموش!

نکات چادر زدن در طبیعت

هرچقدر چادر زدن در مکان‌های شهری به رعایت فرهنگ مرتبط است، برپا کردن چادر در طبیعت به داشتن دانش و مهارت!

قبل از هرچیزی چادر را با توجه به اقلیم و آب و هوای منطقه انتخاب کنید. مسلما شرایط کمپ در زمستان و هوای برفی با تابستان متفاوت خواهد بود.

انتخاب مکان امن برای برپا کردن چادر قدم دوم است به همین دلیل؛ دقت داشته باشید که در حاشیه رودخانه‌ها و معابر آب چادر نزنید و در ارتفاعات از برپایی چادر در زیر درختان بلند، خودداری کنید.

تا حد امکان سعی کنید در مکانی صاف و بدون شیب کمپ کنید. شیب بیشتر از 10 درجه آسایش شما را مختل می‌کند.

علاوه بر صافی سطح، دقت داشته باشید خالی از خار و خاشاک و سنگریزه باشد. وجود اجسام تیز و برجسته علاوه بر اینکه باعث پارگی و آسیب به چادر می‌شود، می‌تواند خواب شما رو نیز برهم بزند.

بهتر است در کنار دریاچه و گوسفندسراها کمپ نکنید. زیرا بیشترین جایی که پشه و انواع حشره وجود دارد دقیقا در کنار این دو مکان است. گوسفند سراها به دلیل وجود حیوانات انواع حشره مانند کک و کنه و… هستند که ممکن است به تنتان بیوفتند! دریاچه‌ها و کلا مکان‌هایی که آب راکد دارد نیز، همیشه پر از پشه هستند.

البته همیشه اسپری ضد حشره همراه خود داشته باشید، کمک بسیار بزرگی است برای جلوگیری از گزند حشرات.
برپا کردن چادر

اگر قصد برپایی آتش دارید، حتما چادر را دورتر از آن بزنید. هرچقدر هم چادر مقاوم باشد اما باز از جنس پارچه است و کوچک‌ترین جرقه می‌تواند آن را بسوزاند. علاوه بر سوختگی، در فاصله کم، دود آتش به درون چادر می‌آید و مشکلات تنفسی در پی خواهد داشت.

خیلی دقت داشته باشید که محلی که در آن مستقر می‌شوید خشک باشد، خیسی باعث احساس سردی و نم می‌شود و چادر را نیز کثیف می‌کند. لازم به ذکر است که هرچقدر چادر بیشتر کثیف شود، از عمر آن بیشتر کاسته می‌شود.

چادر زدن

در مکان‌های برفی، حواستان باشد در مسیر بهمن خیز کمپ نکنید.

مکان‌هایی که خاک سست دارند، خطر رانش نیز دارند، پس آنها نیز منطقه درستی برای برپایی چادر نیستند.

چادرهای تخصصی معمولا دارای دو پوش هستند که یکی از آنها مانع از نفوذ آب و باران است و دیگری حالت توری دارد تا هوا جریان داشته باشد. این چادرها سه فصل هستند. در زمان استفاده از انها حتما یکی از درب‌ها را همیشه بسته نگهدارید تا حشرات و جانواران موذی به آن راه نیابند.

یک راه دیگر برای جلوگیری از ورود حشرات، مستقر کردن چادر به گونه‌ای است که درب‌های آن رو به باد باشد.

از کمپ در زیر دیواره‌ها و سنگ‌ها خودداری کنید. همیشه احتمال سقوط سنگ و اشیای دیگر را در نظر بگیرید.

حتما کوله پشتی و کفش خود را داخل چادر ببرید و از بیرون گذاشتن آنها جدا خودداری کنید، زیرا ممکن است مار، عقرب و حشره داخلشان برود. به همین دلیل حتی قبل از بردن آنها به داخل چادر، خوب وارسی کنید تا چیزی در آن نرفته باشد.

داشتن زیرانداز چادر یکی از آن وسیله‌های جان در بری است که نیاز دارید. زیرا هم مانع از کثیف شدن چادر می‌شود و هم یک لایه محافظ در برابر خیسی و اشیای دیگر خواهد بود.

اگر در هوای بارانی چادر می‌زنید باید حتما یک شیار دور چادر ایجاد کنید تا آب به سمت دیگری هدایت شود و مستقیم از کف چادر عبور نکند. گاهی اوقات این شیار همچون یک جوی، آب را دور می‌کند. پس از قدرت آن در هوای بارانی غافل نشوید.

جهت تابش نور خورشید را در نظر بگیرید. اگر چادر مستقیم در برخورد با آفتاب باشد، داخل آن بسیار گرم خواهد بود. نکته مهم‌تر اینکه اشعه خورشید خیلی زود باعث خراب شدن پارچه چادر می‌شود و عمر را آن را کم می‌کند.

میخ چادر عامل ثبات آن خواهد بود، اما اگر به هر دلیل میخ چادر همراهتان نیست از سنگ و اجسام سنگین کمک بگیرین. البته گاهی اوقات باتوم کوهنوردی هم می‌تواند گزینه خوبی برایتان باشد.

تا اینجا تمام نکات برای رعایت ایمنی شما در حین کمپ بود، اما یک فاکتور مهم که اولویت دارد بر تمام این موارد، دقت کردن به زیست بوم منطقه است. محل کمپ شما نباید آسیبی به حیوانات و گیاهان محیط وارد کند. همیشه به خاطر بسپارید شما مهمان محیط زیست هستید و جانوران و گیاهان میزبان! محل زندگی آنها نباید به دلیل حس ماجراجویانه شما مورد خطر قرار گیرد.

اگر تا حالا از چادر استفاده نکرده‌اید، قبل از اینکه به کمپ بروید در خانه یکبار اقدام به برپایی آن کنید. با اینکار هم سلامت چادر و تیرک‌ها چک می‌شود و هم می‌توانید نحوه برپا کردن آن را به خاطر بسپارید تا در طبیعت راحت‌تر باشید.

توصیه سیاه کمان!

بهترین زمان برای برپایی چادر کی می‌باشد؟

حالا که به نکات چادر زدن در طبیعت آگاه شده‌اید، خوب است بدانید بهترین زمان برای برپایی چادر، قبل از غروب آفتاب است یا به معنای بهتر قبل از تاریکی است. مسلما روشنایی روز دسترسی بهتری به شما می‌دهد تا موارد بالا را رعایت کنید. پس سعی کنید اولویت را ابتدا به برپایی چادر بدید.

البته همیشه اولویت‌ها در موقعیت‌های مختلف، قابل تغییر است و هیچ قانونی 100% نیست.

کلام آخر

چادر زدن چه در مسافرت شهری باشد و چه در طبیعت، ملزم به رعایت یک سری نکات خاص است. رعایت فرهنگ هر شهر وظیفه هر شخص است، پس بهتر در برپا کردن چادر در شهرها به این موضوع دقت خاص و ویژه‌ای داشته باشیم.

بعد از احترام به طبیعت و زیست بوم منطقه، باید به فکر ایمنی و راحتی خودتان باشید. به همین دلیل سعی کنید در مکانی امن چادر برپا کنید که هم از گزند حیوانات در امان باشید هم بلایای طبیعی مانند سیل!

انتخابتان هر کدام که باشد، امیدواریم سفری ایمن و مارجراجویانه را با کلی خاطره و تجربه دلپذیر پشت سر بگذارید.

شما می‌توانید تمام تجهیزات کمپینگ شاما کالای خواب، ظروف پخت و پز و هرچیز دیگری که به آن نیاز دارید را از فروشگاه سیاه کمان با کیفیت مطلوب خریداری کنید.

در دنیای ما ماجراجویی کنید:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط