خلاصه بلاگ اصول شبمانی در طبیعت
در برنامههای چند روزه طبیعتگردی و کوهنوردی، یکی از ساعتهای مهم، زمان استراحت و خواب شبانه است. به همین دلیل باید به فاکتورهای مختلفی توجه کنید تا بتوانید یک شب راحت و باکیفیت را در طبیعت سپری کنید. حتما میدانید ایمنی مهمترین نکته است، اما چه چیزایی سبب ایمن شدن شبمانی میگردد؟!
به هیچ عنوان از وسایل گرمایشی و روشنایی که شعله دارند، در داخل چادر استفاده نکنید. شعلهها همراه خودشان گازهای متفاوتی دارند که در فضای بسته منجر به خفگی میشود. آشپزی را حتما در فضای بیرونی چادر انجام دهید، روشنایی را با چراغهای باطری دار یا شارژی، به دست آورید.
همیشه زیپهای چادر را ببندید، تمام وسایل را در داخل چادر قرار دهید، حتی کفشها را، زیرا وجود خزندگان و حشرات در طبیعت انکار ناگذیر است و اگر مراقب نباشید دچار گزیدگی خواهید شد.
بهتر است در نزدیکی رودخانهها، مکانهایی با احتمال ریزش سنگ یا بهمن کمپ نکنید. اگر طبیعتگردی رفتید، جایی به دور از رفت و آمد وسایل نقیله باشید تا دچار تصادفات این چنینی نگردید.
برای اینکه بتوانید شبمانی بهتری داشته باشید، حتما از قبل برنامه ریزی کنید و از روی چک لیست اقدام به جمع آوری وسایل کنید. جا گذاشتن کوچکترین تجهیزات، ممکن است ضعف بزرگی در روند برنامه داشته باشد. به همین دلیل بعد از پک کردن، حتما یکبار دیگر وسایل را چک کنید.
البته همیشه اول به نوع محل دقت کنید، بعد اقدام به جمع آوری تجهیزات و پوشاک بفرمایید. وضعیت آب و هوای منطقه تاثیر زیادی بر تصمیمات شما خواهد داشت. مثلا نصب چادر سفید رنگ در برف خیلی کار درستی نیست! یا پوشیدن لباسهای کوتاه در آفتاب شدید، باعث آفتاب سوختگی میشود. به همین دلیل باید همهی جوانب را در نظر بگیرید.
بعد از پک کردن تجهیزات مناسب، وقت آن است به موقعیت برپایی چادر و محل کمپ نگاهی بیاندازید. باید به جهت وزش باد، تابش نور خورشید، خیسی و یا خشک بودن زمین، شیب و دسترسی به آب دقت کنید. در هوای بارانی حتما دور چادر شیارهایی بکشید و آب را به سمت دیگر هدایت کنید و هیچگاه در زیر درختان کمپ نکنید که با یک باد کوچک تمام قطرات باران روی برگها، سیل آسا بر سرتان آوار میشود.
بهتر است از زیراندازهای ضدآب چادر استفاده کنید تا عایق قوی باشد، البته زیرانداز کیسه خواب نیز یک عایق دیگر به وجود میآورد و اینگونه از انتقال حرارت بدن به زمین جلوگیری میشود. توصیه میکنم زیرانداز و چادر را باهم به زمین میخ کنید، معمولا زیرانداز چادر در گوشهها حلقههای مخصوص این کار را دارد.
در هنگام برنامه ریزی، جوری زمان بندی کنید که قبل از تاریکی چادر را برپا کرده باشید. در تاریکی بررسسی فاکتورهایی که ذکر کردیم کار سختی خواهد بود، حتی اگر چراغ پیشانی همراه داشته باشید.
کمپینگ و شبمانی را باید مثل خانه دوم بدانید و همه جوره نظافت و پاکیزگی را رعایت کنید. جمع آوری زباله و دفع فضولات انسانی از مهمترین نکاتی است که باید رعایت شود. البته حفظ سلامتی خودتان نیز بسیار مهم است، بنابراین حواستان به سلامت آب مصرفی باشد.
در آخر داشتن یک همراه خوب، میتواند کیفیت شبمانی را تا چند برابر بیشتر کند.