«حسین بهمنیار» عضو فعال باشگاه سیاه کمان و هیمالیا نورد پر افتخار کشورمان، در تأکید و تکمیل این موضوعات در روزنامه ی خراسان اظهار داشت: هیچ گاه این اجازه را به خود ندهید که بدون داشتن راهنمایی باتجربه، نقشه یا کروکی معتبر و اطلاعات کامل پا در منطقه ای ناشناخته بگذارید. به خصوص در پاییز و زمستان و در هنگام وزش باد و بارش شدید باران، به هیچ وجه نباید درگیر صخره ها یا صعود از شیب های لغزنده و خیس شد، با این کار خودتان به استقبال خطر می روید!
هنگام بارش شدید باران، تگرگ، مه غلیظ، گم شدن و اتفاق هایی از این قبیل عجولانه تصمیم نگیرید، اجازه ندهید نگرانی و آشفتگی بر تصمیم گیری شما اثر بگذارد، به سرعت فضای عاقلانه و آرامش را بر گروه حاکم کنید و اگر هوا نامساعد است و توانایی و امکانات رو به رو شدن با آن را ندارید، از راهی که آمده اید برگردید!
وی با اشاره به این که همواره با گم شدن افراد نا آشنا با منطقه و کوه رو به رو می شویم اظهار می کند: باید یادتان باشد اگر راه را گم کردید، خونسردی تان را حفظ کنید.
پیش از هر تصمیمی، با نقشه و قطب نما و سایر وسایل مشابهی که در اختیار دارید موقعیت خود را ارزیابی کنید، کسی نباید از گروه جدا شود. وی تصریح می کند: اگر امکانش وجود دارد از راهی که آمده اید برگردید، اگر امکان شب مانی برایتان وجود دارد و ضعف و خستگی در افراد مشاهده می شود، کار درست تر این است که هرچه سریع تر کمپ خود را برپا کنید!
او بیان می کند: باز هم پاییز است و باران و خطر سیل! پس در فصول بارش، از روی یال ها مسیرتان را انتخاب کنید و از حاشیه رودخانه ها و دره ها دوری کنید.
کوهنوردی در این فصل با رعایت این نکات بسیار لذت بخش و آسان است. جعبه کمک های اولیه تان را در خانه جا نگذارید و برای شب مانی تا جایی که امکان دارد، ارتفاعات کم را انتخاب کنید. چرا که در بلندی ها به خاطر وزش باد هوا سرد است. سعی کنید بدنتان با زمین در تماس نباشد و لباس اضافه بپوشید و پاهایتان را داخل کوله پشتی تان کنید و چای بنوشید!
به لباس های کوهنوردی تان اهمیت دهید، چند لایه لباس نازک بهتر از یک لباس ضخیم است، زیرا هوای بین لباس ها مانع هدر رفتن گرما می شود، لباس نخی رطوبت را در خود نگه می دارد و گزینه مناسبی نیست، فراموش نکنید شلوار کوهنوردی با شلوار شهری فرق دارد! حواستان باشد لباس های بارانی، بادگیر، کلاه گرم و دستکش گرم را نباید فراموش کرد. او تصریح می کند: به جای یک جوراب از دو یا چند جوراب استفاده کنید تا قلب دوم تان از سرما در امان بماند